Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

6 порад, як вибрати хорошого репетитора

6 порад, як вибрати хорошого репетитора
 

Однаково добре знати і розуміти всі шкільні предмети просто неможливо, але іноді необхідно, щоб знання з того чи іншого предмету були на висоті. Якщо необхідно підтягнути оцінки в школі, підготуватися до вступу до ВНЗ, здачі ЗНО або до олімпіади, допомогти зможе хороший репетитор. Як вибрати викладача, який сподобається вашій дитині і дійсно зможе допомогти у вашій ситуації?

Знайти репетитора сьогодні зовсім не важко – більшість шкільних вчителів, викладачів ВНЗ та навіть студентів старших курсів готові за певну плату позайматися з дитиною. Але, щоб зрозуміти, що перед вами саме потрібний вам учитель, часом, необхідний час, щоб трохи позайматися з ним, а це витрачені сили і гроші. Підшукати хорошого вчителя, який допоможе вам, і при цьому не розорить сімейний бюджет, допоможуть наші поради. 

Поставте мету

 Для того щоб ваші сили, гроші і час не йшли даремно, для початку чітко визначте собі за мету, для чого вам необхідний репетитор. Ви повинні розуміти, що всі вчителі різні: один добре і доступно може пояснити матеріал, другий – прищепити любов до предмету, щоб ваша дитина сама з інтересом більше займалася, третій познайомить з цікавими нюансами і допоможе виграти олімпіаду, а четвертий чудово підготує до здачі ЗНО . До речі, купити посібники ЗНО можна тут - на сайті bookks.com.ua.

Не женіться за званням

Безумовно, професор знає набагато більше зі свого предмету і зможе поділитися цими знаннями зі своїм учнем, але виходячи з вашої мети оцініть, чи потрібні вони вам? Якщо вам потрібно підготуватися до здачі підсумкових іспитів, тоді не варто шукати кандидата наук, в цій ситуації краще підготує шкільний викладач або навіть студент, який сам не так давно здавав ці іспити і зможе поділитися особистим досвідом, та й вартість таких занять буде значно нижчою.

Оцініть відгуки

Хороший репетитор, який успішно допоміг своїм учням в досягненні їхніх цілей, звісно матиме чимало позитивних відгуків. Але, ви повинні розуміти, що всі діти різні, і кожній дитині необхідний свій підхід. Тому, якщо у педагога є пара-трійка негативних відгуків, це не повинно вас відштовхувати, подібний факт говоритиме лише про те, що тій конкретній дитині не підійшла методика або манера викладання, ось і все.

Вивчіть особливості вашої дитини

І знову ж таки, всі діти різні і не однаково сприймають одну і ту ж саму інформацію. Для того, щоб заняття з репетитором принесли максимум користі, постарайтеся заздалегідь з'ясувати, наскільки ваша дитина аудіал, візуал, кінестетик або дискрет, кого вона краще слухає, суворого чи лояльного вчителя, чоловіка чи жінку, і виходячи з цього вибирайте педагога з відповідною саме вашому чаду методикою викладання.

Розпитайте знайомих

Напевно, серед ваших знайомих, однокласників дитини або її друзів є ті, хто вже користувався послугами репетитора і зможе порадити того чи іншого викладача. Розпитайте їх, дізнайтеся про вартість послуг і про те, що подобалося й не подобалося в заняттях – так ви зможете для себе більш чітко визначити критерії пошуку репетитора, який підійде саме вам.

Зверніть увагу на спеціалізацію вчителя

Ми вже говорили про те, що для різних цілей найкраще підходять різні викладачі. Як дізнатися, що перед вами репетитор, який спеціалізується саме на вирішенні вашої проблеми? Все просто – під час першого інтерв'ю, знайомства або телефонної розмови запитайте про його спеціалізацію і про те, яких результатів вдалося досягти його учням за певний термін.

У питанні пошуку хорошого репетитора краще витратити трохи часу на аналіз і пошук, ніж методом проб і помилок шукати підходящу кандидатуру. Так ви зможете зберегти власні кошти і сили і досягти бажаного результату в потрібний термін.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас