Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Долаємо проблему надмірної сухості шкіри правильним харчуванням

Долаємо проблему надмірної сухості шкіри правильним харчуванням
 

В осінньо-зимовий період найбільш насушною проблемою для більшості з нас стає сухість та лущення шкіри. Не зважаючи на всі старання, ретельний догляд з використанням зволожувальної косметики, стан шкіри бажає кращого… Як бути? – Дати зволоження з середини. Які продукти допоможуть повернути шкірі здоровий вигляд та ліквідувати надмірну сухість? Про них читайте далі…

Авокадо

Цей фрукт здобув чималу славу завдяки своїм дієтичним якостям, але корисні властивості його на цьому не обмежуються. Авокадо містить головні вітаміни краси А та Е, а також вітаміни групи В, мононенасичені жирні кислоти, - такий склад є просто цілющим для нашої шкіри. Споживання цього продукту не лише сприятиме ліквідації надмірної сухості шкіри, а й допоможе зберегти її молодість на довше.

Грецькі горіхи, мигдаль

Відомі ці горіхи своєю користю, в тому числі – вмістом «хорошого жиру» (йдеться про омега-3 та омега-6 жирні кислоти, які допомагають шкірі регенеруватися). Мигдаль є, також, джерелом такого важливого для краси нашої шкіри вітаміну Е.

Цитрусові

Всі знають, що цитрусові є джерелом вітаміну С – природного антиоксиданту, який створює захист для нашої шкіри, підвищуючи бар’єрну функцію. До того ж, у складі цитрусових 80% води!

Помаранчеві фрукти та овочі

Бета-каротин потрібен нашій шкірі, адже він є антиоксидантом, який відновлює клітини шкіри. Бета-каротин синтезується у вітамін А – про його користь для краси і здоров’я шкіри знає, мабуть, кожна жінка. Більшість кремів для обличчя містять цей вітамін у своєму складі – а тут така природна альтернатива.

Оливкова олія

Цей продукт є дуже популярним у домашній косметиці, адже його багатий склад є справжньою знахідкою для нашої краси і молодості. Знову ж таки, тут присутні жирні кислоти, які сприяють швидкому відновленню клітин шкіри, до того ж, вони необхідні для засвоєння таких потрібних нашій шкірі вітамінів А, Е, D (жиророзчинні вітаміни). Також, оливкова олія у раціоні захистить нашу шкіру від запальних процесів.

Помідори

Чого потребує суха шкіра? – Зволоження. Що дає це зволоження? – Звісно вода, а ще вітаміни і мікроелементи. Помідор має ідеальний склад, враховуючи потреби сухої шкіри: майже на 95% складається з води, а також є джерелом калію, фосфору, вітамінів А та С. До того ж тут ще й присутній антиоксидант лікопен, який допомагає організму виробляти колаген і еластин.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас