Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Зима прийшла: як врятувати взуття від солі?

Зима прийшла: як врятувати взуття від солі?
 

З приходом снігу та морозу, коли на дорогах і тротуарах стає слизько, рятують ситуацію сіль і пісок, якими комунальні служби посипають зледенілі ділянки. Справді, стає не так слизько і можна безпечно ступати там, де до цього точно б підсковзнулися. Але от взуття від контакту з сіллю страждає! Білі розводи, які потім ще довго проступають, не так легко відчистити, особливо із замшевих черевиків. А окрім некрасивого вигляду, це ще й значне псування наших капців, які сіль буквально роз’їдає (якщо йдеться про натуральний матеріал).

Як почистити сольові плями на взутті в домашніх умовах?

Звісно, існують так-звані «народні» методи, які допоможуть подолати одвічну зимову проблему – білі плями на чоботах.

Найперше, після повернення до дому, потрібно одразу чистити взуття. Якщо ви ходили соляно-піщано-сніговим місивом – промийте чоботи у теплій воді (намагаючись зайвий раз не намочувати чисті ділянки) та поставте сушити (не під батареєю), набивши їх папером (папір, звісно, доведеться кілька разів змінювати, в міру того, як він вбиратиме вологу). Ділянки, які були особливо забруднені сіллю, обгорніть паперовими рушниками (чи туалетним папером) зовні. В міру того, як взуття просихатиме, сіль проступатиме, а папір вбиратиме її.

Помічено, що з сольовими розводами на взутті добре справляється касторова олія. Нею змащують взуття (звісно, вже вимите і повністю сухе) та проходяться м’якою ганчіркою (можна повторити в кілька етапів).

А також, сіль виводять оцтовим розчином. 3 ч. л. оцту (9%) з’єднують з 1 ч. л. води та протирають сумішшю найбільш забруднені ділянки на взутті. Нашатирний спирт – теж помічник при сольових розводах на взутті, тільки використовувати потрібно слабкий нашатирний розчин. Коли чобітки чисті – їх варто залишити в спокої на півгодини, аби вони висохли після процедури. Після цього обробити кремом. Крем можна нанести на ніч, а зранку навести блиск м’якою ганчіркою.

Замшеве взуття, яке особливо страждає від сусідства з сіллю, після всіх очищувальних процедур варто потримати над парою і розчесати спеціальною щіткою для замші – це покращить зовнішній вигляд ваших чобіт.

На сам кінець усіх заходів з порятунку взуття, обов’язково обробіть його спеціальним засобом з вологовідштовхуючими властивостями, який допоможе на довше зберегти відмінний вигляд ваших чобіт та черевиків.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас