Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Примхливі сніжинки

Дитяча казка: Примхливі сніжинки
 

- Сніжинки, виходьте на вулицю! Скоро Новий рік, а ми без снігу! - покликала Зима.

- Не підемо! У нас наряди немодні, - відповіли сніжинки.

- Та ви у мене красуні! - запевнила їх Зима. - А я вже й річки заморозила, й холодним вітром на землю подула. Для свята тільки вас не вистачає. Виходьте!

- Не підемо! На вулиці холодно, - вередували сніжинки.

- Але це ж добре, що холодно. Було б тепло, ви б розтанули, - вмовляла Зима. Але сніжинки не слухалися і сиділи в своєму небесному будиночку.

- Ну чому ви у мене такі примхливі? - розгублено запитала Зима. Вона зрозуміла, що вмовляти сніжинок марно, і пішла гуляти сама.

Зима заглядала у вікна будинків, милувалася прикрашеними ялинками та святковими вогниками на вулицях.

- Шкода, що немає снігу, - сказав один хлопчик іншому.

Дітям хотілося кататися на санках і ліпити сніговика, але снігу все не було. Зате в одному дворі росла ялинка, яку діти вирішили нарядити до Нового року. Вони принесли з дому різнокольорові кулі, гірлянди і навіть іграшкові сніжинки. З кожною новою іграшкою ялинка у дворі ставала все гарнішою.

І тут Зима вигадала хитрий план.

- Сніжинки, ви ще не збираєтеся виходити на вулицю? - запитала вона.

- Ні, нам і вдома добре, - відповіли сніжинки.

- Прекрасно, можете не поспішати. Діти і без вас радіють, навіть знайшли вам заміну - іграшкові сніжинки! - сказала Зима.

Почувши це, сніжинки здивовано подивилися одна на одну та запитали:

- Які ще іграшкові сніжинки?

- Ідіть і самі подивіться, - хитро відповіла Зима.

«Не може бути!», «Ну що може замінити справжній сніг?», «Невже, ми більше не потрібні людям?», - кричали сніжинки, виглядаючи зі своєї домівки на вулицю.

З цікавості вони так далеко висунули свої носики, що не помітили, як почали одна за одною падати вниз, на землю.

- Ура! Пішов сніг! - радісно закричали діти. Зовсім скоро сніжинок на вулиці стало так багато, що діти зліпили сніговика і принесли санки.

- Тут, виявляється, весело! - говорили одна одній сніжинки. - І діти навіть дуже нам раді. І чому ми відразу не послухалися Зиму?

- Ну ось, а ви вередували, змусили малюків чекати на вас, - Зима зраділа, що її хитрість спрацювала.

- Але малюки теж часто вередують, не слухаються батьків, хоча батьки підказують їм, як краще зробити, - відповіли сніжинки і полетіли грати далі.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Кулька-сміхотулька

Одного разу з подарункового магазину втекла повітряна кулька - помаранчева з намальованими зеленими зірочками. На справді, вона це зробила ненавмисно – так вийшло.

Дитяча казка: Маленький хлопчик Петіт

В одному великому місті жив маленький хлопчик Петіт. Він був такого маленького зросту, що його ніхто не помічав. Можливо навіть, Петіт був найменшим хлопчиком у світі.

Дитяча казка: Фонтан казок

Посеред міста стояв незвичайний чарівний фонтан. Замість води у цьому фонтані жили казки.

Щодня маленькі й дорослі збиралися навколо фонтану, щоб послухати нові та знайомі казочки, які з нього лунали. Сюди часто приїжджали гості з інших країн та міст, щоб на власні очі побачити таке диво. А ще гості розповідали біля фонтану свої казочки. Він запам’ятовував, а потім розповідав усім.

Дитяча казка: Сон, який хотів спати

Одного ранку під подушкою народився Сон. Він міг би ще поспати, але оскільки вранці усі прокидаються та йдуть у справах, то і Сон вирішив піти у справах.