Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Сольові плями на зимовому взутті: як чистити уггі і замшеве взуття

Сольові плями на зимовому взутті: як чистити уггі і замшеве взуття
 

Здавалося б, почався тільки другий місяць зими, а снігу наше взуття вже бачило стільки, що виглядає так, ніби пройшло не один зимовий сезон. Попереду на нього чекає ще більше, тому ми просто зобов'язані приділити належну увагу улюбленим зимовим чобіткам або черевикам і подбати про те, щоб сіль не нашкодила їм!

Найскладніше в цьому плані з уггами і замшевим взуттям, адже на таких чобітках сіль видно просто моментально, і відчистити її не так вже й просто. Хоча і шкіряні черевики дуже сильно страждають від солі. Звичайно ж, ви завжди можете скористатися засобами, купленими в магазині взуття. Але якщо не хочете експериментувати, чи не зіпсують вони улюблену зимову пару, краще віддайте перевагу безпечним домашнім «рецептам».

Уггі

Так, вони неймовірно теплі, зручні і комфортні! Купити уггі за доступною ціною в магазині TEMPOSHOP безперечно варто. Проте дехто відмовляється від такої покупки, вважаючи дане взуття непрактичним. Але ж доглядати за ним взимку не важче, ніж за замшевим взуттям. Для уггів продаються спеціальні засоби по догляду. Але ви можете очистити їх від солі і за допомогою домашніх засобів, не боячись пошкодити або знебарвити їхній матеріал. Для цього вам знадобиться лише м'яка зубна щітка, м'яка ганчірочка, холодна вода і м'який миючий засіб для посуду.

1. Розчиніть трошки миючого засобу в холодній воді.

2. Намочіть м'яку ганчірочку в приготованому розчині і промокніть сольові плями на чобітках. Але ні в якому разі не тріть, так як це може пошкодити колір!

3. Дайте чобіткам висохнути природно і повторіть процедуру, якщо деякі плями солі ще проступають.

4. Як тільки всі плями будуть видалені і уггі висохнуть, пройдіться по них м'якою зубною щіткою, щоб розчесати і укласти ворс.

Замшеве взуття

Процедура тут схожа на очистку уггів, але замість миючого засобу використовується білий оцет (він не рекомендований при очищенні уггів, так як може стати причиною знебарвлення їх матеріалу). Щоб очистити замшеві чобітки або кросівки, вам знадобиться звичайний оцет, вода, м'яка чиста ганчірочка або вата, щіточка для замші або стара чиста зубна щітка і газета.

1. За допомогою щіточки для замші або старої зубної щітки зчистіть весь бруд на сухому замшевому взутті.

2. Змішайте в рівному співвідношенні білий оцет і воду.

3. Намочіть ганчірку або вату в розчині і протріть ним сольові плями на взутті. При цьому пляма солі має стати просто вологою, щоб її можна було витерти, але ні в якому разі не мокрою.

4. Зсередини набийте взуття зім'ятими газетами, щоб воно продовжувало тримати форму, поки буде сохнути.

5. Коли взуття висохне, розчешіть ворс замші спеціальною щіточкою або чистою зубною щіткою.

У наступній статті читайте про те, як очистити плями від солі зі шкіряною і резинового взуття.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас