Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

«Хочу цуценя!!!» Які є альтернативи?

«Хочу цуценя!!!» Які є альтернативи?
 

Ваша дитина просить вас завести домашню тварину, а ви, розуміючи, що це – явно не найкраща справа, вже втомилися придумувати аргументи проти? Що ж, тоді можливо варто подумати над альтернативним варіантом, так би мовити, знайти золоту середину, яка влаштує і вас, і вашого малюка? На щастя, в цьому питанні варіантів досить багато, і далі ми розповімо про деякі з них.

Інтерактивна іграшка

Для того щоб рішення задовольнило і вас, і вашого малюка, варто спочатку визначитися, чому малюк випрошує завести вихованця, і чесно зізнатися собі, чому насправді ви так проти цього. Якщо дитині хочеться про когось піклуватися, тоді найкращим рішенням стане інтерактивна іграшка, пінгвінчик Hatchimals, який подарує море емоцій вашому чаду. Як і справжній пінгвін, спочатку «вихованець» вилупиться з яйця, а після пройде ще 3 стадії дорослішання: від немовляти до дитини і дорослої особини, на кожній з яких з ним можна весело грати. А спеціальні лампочки завжди підкажуть дитині настрій вихованця, так що дитині буде простіше розуміти свого домашнього улюбленця. Крім того, поки пінгвін буде ще в яйці, можна буде відчути, як він ворушиться або навіть відчути його серцебиття, якщо погладити яєчко.

Furby

Це ще один вид інтерактивної іграшки, який вже напевно можна віднести до класики. За час свого існування Furby завоювали мільйони шанувальників у всьому світі. Крім того, що з цим вихованцем можна грати, його також можна вчити і навіть виховувати. До того ж, такі іграшки дуже емоційні, що в свою чергу дуже подобається дітям.

Розплідники

Ще однією чудовою альтернативою домашнього вихованця, яка позбавить вас від шерсті, бруду і купи турбот, може стати розплідник. Наприклад, багато притулків для бездомних тварин постійно потребують волонтерів і помічників, які можуть приділяти час і займатися з тваринами. Як результат, ваша дитина зможе постійно спілкуватися з тваринами, виховувати тварин без будь-яких витрат і сил з вашого боку. Інший варіант – іподроми і дельфінарії, там також вихованцям потрібна любов і турбота, і ті, хто постійно займається, скажімо, кінним спортом, зобов'язані піклуватися про свого коня, годувати, купати, вичісувати і просто спілкуватися. Так, ваше чадо буде і спортом займатися, і з твариною спілкуватися, при цьому вартість місячного абонемента в такому випадку буде досить доступною.

Рослина

Хто сказав, що турбота потрібна тільки тваринам? Замість звичного вихованця можна запропонувати малюкові завести якусь цікаву рослину, про яку також потрібно дбати. Як варіант, щоб було цікавіше, можна завести не просту квітку в горщику, яка практично не змінюється день у день, а хижу рослину, яка «ворушиться» відносно швидко. Так, рослини мухолови протягом дня можуть кілька разів відкриватися і закриватися, при цьому весь процес відкриття і закриття квітки займає не більше 30 хвилин, так що можна на власні очі поспостерігати, як змінюється рослина.

Віртуальний вихованець

Колись улюблені всіма тамагочі з розвитком технологій вийшли на новий рівень, і сьогодні замість традиційного вихованця батьки можуть запропонувати своєму чаду завести віртуального вихованця. З ним також можна весело проводити час, про нього необхідно дбати, вчити його і розвивати. Однак є і мінус – якщо вам і так ледь вдається відтягнути дитину від гаджетів і інтернету, то з таким вихованцем це зробити буде ще складніше.

Звичайно, жоден альтернативний варіант не замінить справжнього вихованця, якого можна погладити, але цілком можливо, що такий варіант, як перший крок, покаже вам, наскільки малюк здатний піклуватися про тварину і дасть хорошу підставу для того, щоб в подальшому вирішити, можливо, варто таки завести і справжнього пухнастика?!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас