Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Ремонт пральної машини вдома, або що ви можете зробити до приходу майстра

Ремонт пральної машини вдома, або що ви можете зробити до приходу майстра

Ваша пральна машинка вийшла з ладу? Дещо ви можете зробити і самостійно, до того як викликати майстра або до його приїзду. Ми поділимося з вами порадами експертів і покроковими інструкціями у випадку з найпоширенішими поломками.

Фактично, робота кожної пральної машинки зводиться до чотирьох базових етапів: завантаження, прання, полоскання і віджимання. Але, не дивлячись на те, що ці функції є базовими, часто саме одна з них не виконується. Звичайно ж, в разі будь-якої несправності найкраще записати код поломки і звернутися в компанію, що виконує професійний ремонт пральних машин, але є проблеми, з якими дійсно легко впоратися самостійно, про них і піде мова далі.

Пральна машинка не працює

1. Якщо машинка не запускається, можливо, вона не отримує живлення або перевантажена. В цьому випадку перевірте провід підключення до електромережі і напругу в розетці за допомогою спеціального приладу.

2. Якщо ви впевнені, що шнур цілий, машинка підключена і напруги вистачає, спробуйте завантажити менше білизни.

3. А ще причина може бути в нещільно закритій кришці – її також перевірте перед запуском прання (при закриванні ви повинні почути клацання).

4. Якщо після цього машинка все ще не працює, зверніться до професійного майстра.

Пральна машинка не полоще білизну

Якщо після прання на ваших речах залишаються розводи від порошку, причин цього може бути кілька.

1. Переконайтеся, що ви використовуєте правильну кількість порошку (не насипаєте або не наливаєте його занадто багато), а також, що ви не перевантажує машинку білизною (через щільність вона також може не виполіскуватися).

2. Якщо справа не в правилах експлуатації, перевірте клапани подачі води – можливо, вони не пропускають достатню кількість води в барабан машинки або перегинаються.

3. Перевірте зливний шланг – можливо, вода після полоскання не викачується або зливається в повному обсязі. Таким чином, брудна вода може залишатися в барабані. Тому після прання переконайтеся, що машинка зливає воду повністю.

4. Переконайтеся, що шланг подачі холодної води не перекритий. Для цього перекрийте воду, від'єднайте шланг від машинки і включіть воду – вона повинна литися сильним потоком.

5. Якщо все це не допомогло, викликайте майстра.

Пральна машинка протікає

Як правило, витік води відбувається через шланги або з'єднання.

1. Переконайтеся, що тече машинка, а не водопровідні труби.

2. Перевірте фітинги, де шланги з'єднуються з трубами і машинкою, також обстежте шланги на предмет пошкоджень. Затягніть муфти і хомути, при необхідності замініть шланги. Звичайно ж, перш ніж це все проробляти, подачу води треба перекрити.

3. Проблема може бути і в тому, що під час прання утворюється занадто багато піни, яка починає вилазити. Щоб зменшити кількість піни моментально, додайте 0,5 склянки оцту на 1 л води. А наступного разу намагайтеся сипати (лити) менше порошку або користуватися іншим засобом для прання, який виробляє не так багато піни.

4. Можливо, проблема і в нещільних швах або прокладках. Але в цьому випадку не варто ремонтувати машинку самостійно, краще викличте досвідченого майстра.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас