Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Тренуємо пам´ять: ефективні вправи для її розвитку та збереження

Тренуємо пам´ять: ефективні вправи для її розвитку та збереження
 

Ви помітили, що останнім часом пам'ять стала трохи підводити? Таке може трапитись в будь-якому віці, адже сучасний світ настільки стрімкий та інформаційно перенасичений, що наша голова, здається, просто завалена різною інформацією, проте згадати потрібне часом буває дуже складно. А чи можна якось тренувати пам'ять? Не лише можна, а й потрібно!

Вивчайте вірші, запам’ятовуйте крилаті вислови…

Даремно багато з нас вважають, що вірші потрібно вчити лише в школі. Запам’ятовування тексту (римованого чи прози) – один з найпростіших способів тренування та відновлення гостроти пам’яті, розширення, так би мовити, її об’єму. Візьміть за правило кожного дня запам’ятовувати бодай стовпчик вірша, або одну красномовну фразу, яка вам сподобалась – вже за місяць ви будете приємно вражені, наскільки швидше ви почали засвоювати нову інформацію, дрібні деталі, факти, імена… Це працює!

Записуйте важливе

Обзаведіться звичкою нотувати важливу інформацію – це прекрасний метод не лише зміцнити пам'ять, а й позбутися панічного страху щось забути. Існує міцний зв'язок між тим, що записано нашою рукою і тим, що зафіксовано у пам’яті. Інформація, записана власноруч, зберігається в пам’яті набагато надійніше, ніж просто сприйнята на слух, прочитана. Ви можете не лише записувати справи, плануючи наступний день, складайте списки покупок, імена людей, з якими маєте зустрітись протягом дня, назви цікавих книг, фільмів, ваші спостереження… Швидше за все, заглядати вдруге до цього списку не доведеться – пам'ять надійно зафіксує все написане.

Візуалізація допоможе

Візуалізація – не лише спосіб наблизити бажані події, а й гарний тренажер для нашого мозку. Коли ви уявляєте собі якісь речі, ситуації, починаєте деталізувати, уявно переміщаєтесь туди, можете уявляти як торкаєтесь до якихось речей – в цей час ваш мозок активно працює, тож візуалізація є чудовим тренуванням для нього. Візуалізуйте свій успіх, бажані події – матимете подвійну користь.

Більше рухайтеся!

Рух – життя, рух – здоров’я! Активний спосіб життя сприяє, також, і розвитку пам’яті. Під час фізичних навантажень: бігу, виконанню вправ і т. ін., покращується кровообіг в судинах головного мозку, нервові клітини отримують більше кисню і живлення, що дозволяє вибудовувати нервові зв’язки швидше та якісніше.

Тренуйте свою пам'ять і будьте більш впевнені в собі!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас