Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як отримати пільговий кредит для молоді

Як отримати пільговий кредит для молоді

Накопичити гроші на власне житло у наш час дуже важко. Особливо тяжко молодим сім’ям, які не зможуть навіть іпотеку оформити. Але тепер багато організацій пропонують оформити пільговий кредит, що створений спеціально для молоді. Отримати його можна тільки у тому випадку, якщо ви відповідаєте певним правилам та вимогам. Хто ж зможе отримати молодіжний кредит?

Хто має право на отримання молодіжного кредиту

Подати заявку на таке кредитування може сім’я, у якій подружжю ще не виповнилося 35 років. На кредит мають право неповні сім’ї, де мати чи батько віком до 35-ти років мають дитину, якій немає 18-ти років. Також подати заявку на кредитування дозволено мешканцям України, яким ще не виповнилося повних 35 років, а проживають вони одні.

Кредити видають тільки платоспроможним сім’ям. Певна сума грошей повинна залишатися на кожного члена сім’ї після того, як кредит буде сплачено. У тому випадку, коли виконання цієї умови не є можливим, молода сім’я повинна шукати поручителів серед родичів.

Претенденти на молодіжний кредит повинні стати на квартирний облік. Але і тут є особлива умова: на такий облік можуть стати тільки ті люди, що проживають у стиснутих житлових умовах. На одну людину повинно приходитися не більше шести квадратних метрів.

Рейтинг претендентів впливає на швидкість видачі таких кредитів. Якщо у сім’ї достатньо високий рейтинг, то вона отримає квартиру набагато скоріше. Молоді учні та спортсмени із регаліями отримують до 8-ми балів. Також на розподілення рейтингу впливає наявність дітей, за яких додається по одному балу. Приймають до уваги інвалідність, час очікування у черзі та інші фактори.

Як можна отримати такий кредит?

Перш за все, претендентам треба зареєструватися у спеціальних органах. Для того, щоб вам видали такий кредит, треба зібрати пакет із наступних документів:
  • заява, в якій прописано, що ви бажаєте оформити кредит;

  • довідка, яка підтверджує факт, що ви стоїте на квартирному обліку;

  • довідка про те, хто входить до складу сім’ї;

  • ксерокс свідоцтва про народження дитини або ж дітей;

  • довідки, що можуть підтвердити рівень вашого прибутку;

  • ксерокс паспорту, ідентифікаційного коду та свідоцтва про шлюб (якщо кандидат у шлюбі);

  • документи, що можуть підтвердити те, що ви маєте перевагу перед усіма іншими кандидатами.
Усі ці папери необхідні для оформлення молодіжного кредиту. Зберіть їх усі, щоб вас поставили на чергу у відповідних органах.

Основні умови кредитування

Кредит можуть видати максимум на 30 років, не більше. Першочерговий внесок повинен досягати шести процентів від загальної вартості житла. Взяти квартиру у відповідності до програми можна тільки у тому будинку, який поки недобудований.

Відсоткова ставка за кредитом сягає 3% річних. Якщо ж у сім’ї є дитина, то відсоткова ставка падає до 0%. Якщо ж у вашій сім’ї аж три дитини, то держава повинна вам компенсувати від 50% від загальної вартості.

Якщо дитина у сім’ї народжується у термін кредитного періоду, то пільги починають діяти одразу після її народження. Отримати їх можна через місяць після народження дитини. Якщо ви бажаєте внести корективи в умови кредитного договору, то треба оформити додаткову згоду обох сторін.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас