Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Секс у цікавому положенні

Секс під час вагітності

Вагітність - хвилююча пора в житті будь-якої пари. Майбутня матуся боїться мобільників, радіації і генномодифікованих продуктів, страшиться тридцятиградусної спеки і зимового холоду, починає панікувати, якщо в животику з´явиться хоча б маленький натяк на біль. Ще один привід для занепокоєння і страхів будь-якої вагітної - це секс. Нерідко побоювання за малюка лякають подружжя настільки, що інтимні стосунки опиняються під забороною. А даремно.

Мораторій на інтим

Для того, щоб відмовитися від сексу на довгі 9 місяців, потрібна вагома причина. Є кілька причин для добровільного «приборкання плоті»:
- Венеричне захворювання у партнера, яке може передаватися статевим шляхом;
- Якщо раніше у вагітної вже був викидень;
- Багатоплідна вагітність (коли в животику більше одного малюка);
- Передлежання або низьке прикріплення плаценти, яке показало УЗД;
- Кровотеча або виділення крові з піхви;
- Загроза передчасних пологів;
- «Пробоїна» в навколоплідних водах - якщо є ризик занести всередину інфекцію;
- Сувора заборона лікаря.

У всіх інших випадках секс не може завдати малюкові шкоди, адже сама природа подбала про його надійний захист: товсті м´язи матки і води захищають дитину від поштовхів, а слизова пробка, що перекриває хід з піхви в матку, не дає «шкідливостям» потрапити всередину.

У сексі для тих, хто очікує на поповнення в родині крім страхів є також багато плюсів.

Порція любові і ласки

По-перше, зрозуміло, що вагітна жінка потребує набагато більше в любові і пестощів з боку благовірного. Один з проявів ніжності з боку чоловіка - це секс. Зрозуміло, партнер повинен бути дуже ніжним, турботливим і послужливим, а цей процес повинен доставляти тільки приємні відчуття. До того ж, всім відомо, наскільки страшна для оточуючих незадоволена жінка, але ж незадоволена вагітна жінка страшна двічі. Ясно, що відсутність сексу - це ще й великий стрес для партнера, а значить, і додатковий привід для взаємного невдоволення, сварок і тріщин у відносинах.

Секс «в цікавому положенні» зазвичай стає якісно новим етапом в житті пари, він робить відносини більш гармонійними і чуттєвими. Молоді батьки вчаться долати перші труднощі (адже наявність живота не найстрашніше в житті подружжя) ... Скільки ще інтимних хвилин потім їм зірве малюк, що несподівано прокидається серед ночі! Звикати до третьої людинки в ліжку потрібно відразу. Втім, під час вагітності деякі проблеми навпаки зникають. Наприклад, проблема з контрацептивами - багато пар забувають про них на всі дев´ять місяців. Природний секс без контрацептивів - це знову ж таки якісно новий секс і маса приємних відчуттів. Зрозуміло, якщо у партнера немає симптомів венеричних захворювань.

Гормони щастя для мами і малюка

Під час сексу організм жінки виробляє гормон ендорфін, який дає людині відчуття щастя. Після того, як він потрапляє в кров до матері, його отримує і плід. У підсумку щасливі всі. Крім того, фахівці кажуть, що з чоловічою спермою всередину жінки потрапляє особливий чоловічий гормон, який готує внутрішні органи до пологів, піхва і шийка матки розм´якшуються, це в майбутньому має полегшити процес появи малюка на світ і захистити маму від болючих розривів. З цієї точки зору, секс можна назвати «коханнятерапією» для жінки і плоду.

Нагадаємо, поява усередині жінки «стороннього предмета» тата зовсім не лякає дитинку - поштовхи, як вже було написано вище, «згладжують» навколоплідні води. А ось приплив крові до органів тазу покращує кровообіг навколо малюка і доставляє потік дуже потрібного йому кисню. Користь очевидна. До речі, те, що жіночий оргазм може призвести до викидня, - це міф. Знову ж таки якщо немає протипоказань для занять любов´ю, і якщо мова не йде про останні тижні вагітності.

Як і скільки?

Сексу повинно бути в міру, а сам процес повинен бути дуже обережним - ніяких різких рухів і акробатичних етюдів в ліжку. Жінці краще докладно пояснювати партнерові, що і як йому робити можна (потрібно), а чого слід уникати. Наприклад, багатьом вагітним великих страждань завдає стала суперчутливість грудей. Часом дотики до грудей стають дуже болісними і дратівливими ... Про такого роду «нововведення» в жіночому тілі чоловіка потрібно попереджати.

Те ж саме стосується поз. Партнерка повинна сама обирати, яка позиція для неї зараз більш комфортна. Звичайно перевага віддається позі «жінка зверху» або «секс боком». У першому випадку партнерка може контролювати ступінь і силу чоловічого проникнення, в другій животик не так сильно заважає парі.

Ще один важливий аспект: протягом дев´яти місяців у вагітної жінки досить часто змінюється ставлення до сексу. Найчастіше в першому і третьому триместрі сексуальний потяг у мами знижується, а в другому - різко збільшується. Про зміни в своїх бажаннях і їх причини чоловікам потрібно чітко розповідати, щоб відхилення в той чи інший бік від слова «хочу» не ображало їх і не лякало. До того ж, Адамам доводиться і так непросто ... Іноді зростаючий животик психологічно їх відштовхує, лякає тим, що малюкові можна нашкодити своїми намірами на інтим, а іноді округлий силует коханої жінки починає чоловіка ще більше збуджувати, ніж раніше. Так чи інакше, наше завдання - допомогти коханому в його новому статусі. І, звичайно, переконати його в тому, що він як і раніше бажанний і коханий. Малюк не повинен встати між татом і мамою клином, а повинен тільки скріпити і зміцнити їх любов.

Виникли запитання? Шукаєте консультацію гінеколога онлайн? Консультація гінеколога — доктора наук — на нашому форумі. Поставте свої запитання і отримайте відповідь.

За матеріалами terrawoman.com

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

«Вагітність» чоловіка

Вагітною жінка одна не буває, якщо вона живе з близькою людиною. Зазвичай завжди «вагітні» обидва партнери. Як це може бути? Усім відомо, що в людей, що живуть разом, які близькі одне одному, навіть думки сходяться, вони стають схожими ззовні, повторюються симптоми хвороби в обох, якщо хворіє один (не про інфекційні хвороби).

Які обстеження мають проходити вагітні жінки у лікарні?

Уже під час першого вашого візиту до жіночої консультації гінеколог випише вам купу направлень на різноманітні обстеження і аналізи для вагітних. І хоча кожне з них має свою конкретну ціль, усі вони спрямовані на те, щоб надати вам і вашій дитині найкраще піклування під час вагітності.

Секс під час вагітності: найкращі пози

Упродовж століть про секс під час вагітності не прийнято було говорити. Для наших прародителів, мало інформованих лікарями і знахарями, секс «в положенні» був чимось негігієнічним, заразливим. Якби вони придивилися до цього питання уважніше, вони б зіткнулися з абсолютно іншою картиною: сьогодні живіт вагітної жінки еротичний, вагітні зірки знімаються голими для модних журналів, а медики рахують статевий акт під час вагітності таким же або навіть здоровішим заняттям, ніж в «звичайному» стані.

Секс під час вагітності

Чи можна під час вагітності займатися сексом? Ознайомтеся з усіма "за" та "проти" та вирішіть це питання для себе один раз і назавжди.