Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Домашнє морозиво: ванільне, шоколадне та плодово-ягідне

Домашнє морозиво: ванільне, шоколадне та плодово-ягідне

У кого є морозивниця, для того приготування домашнього смаколика — проста справа. Та більшість все ж переконана, що цей пристрій не найнеобхідніший для господині. А що ж робити, коли надто хочеться домашнього холодного десерту — ніжного, солодкого й без будь-яких домішок? Все дуже просто: зробити морозиво вдома легко й без спеціального обладнання. Пропонуємо рецепти морозива (переглянути на сайті), приготовленого у морозилці, з трьома найпопулярнішими смаками — ванільним, шоколадним та плодово-ягідним.

Рецепт 1: запашне ванільне морозиво з насиченим смаком

З тих пір, як французький кулінар-ентузіаст вигадав рецептуру морозива з ванільним смаком, минуло кілька століть. Проте цей смак прохолодних ласощів й досі залишається найпопулярнішим у світі.

запашне ванільне морозиво з насиченим смаком

Інгредієнти

Аби зробити ванільне морозиво вдома, знадобиться небагато інгредієнтів:
  • 4–6 яєць;
  • склянка молока;
  • склянка вершків (жирністю 33–35 %);
  • 80–90 г цукру;
  • 1 ч. л. ванільного цукру (або екстракту ванілі).

Приготування

Крок 1. Доведіть до кипіння молоко та залиште його охолоджуватися.

Крок 2. Готуємо яєчну масу. Для цього нам знадобляться лише жовтки.

Корисна порада! Найлегше відділити жовтки від білків так: розбити яйця в миску, взяти пластикову пляшку, випустити з неї повітря, горлечко піднести до жовтка й ніби втягнути його всередину (за тим же принципом, як набираємо воду в пляшку).

Підготуйте для жовтків окрему миску. Додайте цукор та екстракт ванілі й ретельно збийте, доки цукор повністю не розтане й не з’явиться шар пінки.

Крок 3. До збитих яєць додайте молоко. Його потрібно вливати в масу маленькою цівкою, постійно помішуючи вінчиком.

Крок 4. Отриману яєчно-молочну суміш перелийте в каструлю та тримайте на невеликому вогні протягом 7–10 хвилин, доки вона не почне загусати. Масу при цьому потрібно постійно помішувати. Коли крем охолоне, поставте його в холодильник.

Крок 5. Вершки збийте до стану повітряної маси та додайте їх до охолодженої яєчно-молочної суміші.

Крок 6. Перекладіть морозиво у пластиковий контейнер та поставте в морозилку. Через 40–60 хвилин дістаньте, збийте масу міксером та відправте назад у камеру. Через годину повторіть збивання.

Рецепт 2: шоколадне морозиво з ніжною структурою

Морозиво, приготовлене за цим рецептом, виходить надзвичайно шоколадним, адже серед інгредієнтів — не лише власне шоколад, а й какао-порошок. Десерт дуже ароматний та ніжний! Обов'язково спробуйте приготувати таке морозиво вдома!

шоколадне морозиво з ніжною структурою

Інгредієнти

  • 55 г чорного шоколаду;
  • 4 яйця;
  • 100 г цукру;
  • 480 мл вершків (жирністю 10–15 %);
  • півстручка ванілі.

Приготування

Крок 1. Для першого етапу приготування шоколадного морозива знадобиться три посудини. У першу засипаємо шматочки шоколаду та розтоплюємо його в мікрохвильовці (можна на водяній бані). Після цього шоколад потрібно добре розмішати та залишити охолоджуватися. У другій — збиваємо жовтки з цукром до стану світлого крему. У третю — виливаємо вершки, додаємо какао та ставимо на невеликий вогонь. Постійно помішуємо, доки не почне утворюватися пінка. Після цього виливаємо шоколадні вершки у яєчну масу, не припиняючи мішати.

Крок 2. Отриману яєчно-вершкову суміш додаємо до шоколаду; нагріваємо крем на вогні, доки він не стане густим.

Крок 3. Коли крем набуде потрібної консистенції, його потрібно зняти з вогню та не припиняти перемішувати ще протягом кількох хвилин, додавши ваніль. Накрийте крем кришкою та дайте охолонути при кімнатній температурі.

Крок 4. Поставте суміш на кілька годин у холодильник, а потім помістіть у морозилку. Через кожні півгодини перемішуйте морозиво, щоб воно замерзло рівномірно (повторити 4 рази).

Рецепт 3: освіжне плодово-ягідне морозиво

Щоб приготувати таке морозиво вдома, можна використати і свіжі, і заморожені ягоди (якщо раптом ви забажали посмакувати таким домашнім десертом взимку чи навесні).

Плодово-ягідне морозиво обов’язково здивує вас красивим кольором, приємним ароматом та смаком із ноткою кислинки.

освіжне плодово-ягідне морозиво

Інгредієнти

  • 300 г сметани;
  • 300 мл вершків (жирність — 35 %);
  • 200 г суміші ягід;
  • 100 г цукру;
  • 4 яйця.

Приготування

Крок 1. Відділіть білки від жовтків.

Крок 2. Жовтки покладіть в окрему посудину, додайте цукор та збийте до стану світлої пухкої маси.

Крок 3. До яєць додайте третину вершків, знову збийте.

Крок 4. Поставте суміш на невеликий вогонь та тримайте, постійно помішуючи, до тих пір, доки вона не перетвориться на густий крем. Зніміть його з вогню й дайте охолонути.

Крок 5. Підготуйте дві ємності: в одній ретельно збийте вершки, що залишилися, в іншій — розімніть ягоди разом зі сметаною.

Крок 6. До яєчної маси додайте спочатку сметану з ягодами, перемішайте. Після цього обережно, невеликими порціями починайте додавати вершки.

Крок 7. Перелийте морозиво у пластиковий контейнер з кришкою, поставте в морозилку. 3–4 рази (через кожні півгодини) його потрібно перемішати.

На замітку! Перед тим, як подавати морозиво до столу, залиште його на 20 хвилин у холодильнику — так його консистенція стане більш м’якою і приємною. Прикрасьте смаколик фруктовим соусом або шоколадною крихтою — й насолоджуйтесь!

Тепер вам відомо три рецепти дуже простого, але дуже смачного морозива! Гарантуємо, що ним ви здивуєте домашніх і вони з радістю смакуватимуть такими ласощами. Нехай вам буде смачно!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас