Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чому беговел має стати першим велосипедом вашого малюка?

Чому беговел має стати першим велосипедом вашого малюка?
 

З беговелом вам не буде потрібен триколісний велосипед або додаткові підстраховочні колеса

Що таке беговел?

Беговел – це двоколісний безпедальний велосипед, призначений для навчання дітей, віком від 18 місяців, тримати рівновагу на двох колесах. Після короткого періоду такого навчання діти без проблем і допомоги батьків освоюють їзду на велосипеді.

Беговел може замінити триколісний велосипед або велосипед з підстраховочними колесами; з ним уже в віці 3 років дитина зможе пересісти відразу на двоколісний велосипед, не користуючись додатковими коліщатками. Беговели їздять як і звичайні велосипеди, не застряють на нерівній поверхні, катаються по камінню, бруду і навіть можуть стрибати (як повноцінний двоколісний велосипед).

А що не так з триколісним велосипедом?

Беговели набагато безпечніші і практичніші, ніж триколісні велосипеди та двоколісні з підстраховочними колесами. Так, триколісні велосипеди занадто повільні і не такі маневрені, а також вони легко застрягають на нерівних поверхнях. На беговелі ж дитина буде зосереджена на підтримці рівноваги, а не на процесі крутіння педалей. В результаті, чадо більш підготовлене до втрати рівноваги і падінь.

Крім того, малюки можуть проходити або пробігати досить великі дистанції на беговелах, що у них не виходить на триколісному велосипеді з педалями. Маленькій дитині важко довго їхати на триколісному велосипеді, через що батькам часто доводиться штовхати за ручку траспорт разом з дитиною.

Всі ми вчилися їздити на велосипедах з підстраховочними колесами, так навіщо купувати дитині беговел?

З підстраховочними колесами дитина не вчиться тримати рівновагу, так як вони роблять це за неї, створюючи оманливе відчуття рівноваги. Потім, коли ви знімете додаткові колеса, малюкові заново доведеться вчитися балансувати на велосипеді. На беговелі ж, рівновага – перше, чому навчається чадо. Крім того, на ньому маляті буде набагато простіше і цікавіше їздити.

В якому віці купувати дитині беговел?

Беговели продаються в самих різних розмірах. Найменші з них призначені для діток від 18 місяців, а найбільші – для дорослих. Як правило, найцікавіше діткам кататися на беговелах у віці від півтора до п'яти років. Причому, користуватися таким транспортним засобом малюк зможе з самого першого дня. Беговели ніколи не оснащуються додатковою ручкою для батьків (щоб штовхати дитячий транспорт), так що чадо буде самостійно кататися, і йому безумовно сподобається така самостійність. І пам'ятайте, один і той самий беговел не може підходити різному віку, купувати такий транспортний засіб малюкові потрібно точно за його віком.

Куди дитина ставитиме ніжки?

З беговелом дитячим ніжкам не потрібно відпочивати, малюк просто піднімає їх, коли котиться. І, як показує практика, дітки вкрай рідко запитують, куди їм поставити ніжки на беговелі – це запитують тільки батьки.

Як довго дитина буде кататися на беговелі?

Як правило, дітки катаються на беговелах до 2-3 років. Чим раніше малюк почне, тим довше буде на ньому кататися. А взагалі більшість діток, що катаються на беговелах, вже до свого четвертого дня народження переходять на звичайний двоколісний велосипед. Купіть беговел з максимальною висотою сидіння на 4-5 см вище тієї, що потрібна дитині на даний момент, і він прослужить малюкові якраз до цього віку.

А чи не можна просто зняти педалі з велосипеда?

Беговели не тільки вчать малюків тримати рівновагу, а й дарують роки веселого активного відпочинку перш ніж навіть самий маленький двоколісний велосипед підійде дитині. Крім того, звичайні велосипеди набагато важчі за беговели, через що на них важче кататися і тримати рівновагу. Зняти педалі замість того, щоб купувати беговел, можна тільки якщо дитині не менше 5 років, але для малюків цей варіант не спрацює.

Чи не буде беговел просто припадати пилом в коморі?

Дітки, у яких є триколісний велосипед і велосипед з підстраховочними колесами, не горять бажанням їздити на беговелах. Чому? Тому що для катання на беговелі потрібно докласти більше зусиль, щоб тримати рівновагу. Але надалі дитина отримує набагато більше від такого транспортного засобу. Малюк катається абсолютно самостійно і може відразу після беговелу переходити на звичайний двоколісний велосипед!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас