Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чи готова ваша дитина до мобільного телефону? Питання, які ви повинні задати собі перед покупкою

Чи готова ваша дитина до мобільного телефону? Питання, які ви повинні задати собі перед покупкою

Якщо ваша дитина ходить до школи, у неї напевно є друзі, у яких вже є телефони або навіть смартфони. Та й ви, напевно, не раз замислювалися про те, чи варто вже купити чаду його перший мобільний телефон? Чи потрібен він дитині? Чи готова дитина до такої покупки?

Якщо пару років тому середнім віком дітей, яким купують перший телефон, був 12 років, то з кожним роком ця тенденція все «молодшає», і зараз побачити учня початкової школи зі смартфоном – зовсім не рідкість. То ж можливо, прийшла і ваша черга купити смартфон своєму школяреві?

Намагаючись дати відповідь на це питання, ви перш за все повинні розуміти, що телефони дітям купуються не стільки для них, скільки для батьків, які хочуть бути в курсі справ і місцезнаходження дитини, коли вона не вдома. Але сучасні гаджети мають неабиякий вплив і на діток – нерозумно очікувати, що чадо буде користуватися ним тільки як засобом зв'язку, особливо якщо і самі батьки вечорами не можуть відірватися від екранів цифрових пристроїв.

Тут, звичайно вирішувати вже вам. У будь-який момент ви можете заглянути в інтернет-магазин https://ktc.ua/ і вибрати смартфон для дитини, враховуючи ваші потреби і фінансові можливості. Але визначитися швидше і прийняти правильне рішення вам допоможуть наступні питання, які ви повинні задати собі.

Отже, чи готова ваша дитина до свого першого телефону? Запитайте себе:

1. Чому ви вирішили купувати дитині телефон? З практичних міркувань? Щоб вона завжди залишалася на зв'язку, коли йде до школи, на тренування або залишається вдома одна? Чи всі виграють від такої покупки?

2. Чи усвідомлює дитина вартість такої покупки і відповідальність за гаджет, яка у нього з'явиться? Чи буде вона користуватися ним для того, щоб зв'язуватися з вами, або ще й для спілкування з друзями? Якщо вона загубить або зламає телефон, хто буде купувати новий? Яка відповідальність в цьому випадку покладається на чадо?

3. Чи зможе дитина з допомогою смартфона заходити в Інтернет? Якщо так, то як ви збираєтеся це контролювати?

4. Чи розуміє дитина правила, які ви встановили і обговорили перед покупкою смартфона? Всі обмеження необхідно обговорити перед здійсненням такої серйозної покупки, і ви, як батьки, повинні переконатися, що чадо не просто погоджується, а розуміє і збирається дотримуватися їх.

5. Чи розуміє дитина всю небезпеку спілкування через інтернет і повідомлення з незнайомцями?

Як і у всьому, у випадку з покупкою першого мобільного телефону ключову роль гратимуть зрілість дитини і ваше виховання. Тому тільки вам, як батькам, судити, наскільки чадо готове до такої відповідальності, і який гаджет їй можна довірити. Поговоріть відкрито з дитиною, і ви зможете прийняти правильне рішення.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас