Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як впоратися з батьківством? Порада #1: Довіряйте собі

Як впоратися з батьківством? Порада #1: Довіряйте собі
 

Підготовка до народження дитини – це не просто прочитати пару книжок про батьківство, поставити заглушки в розетки і купити крихітний одяг. Це все просто. Най важливішим же урокам молоді татусі навчаються на своєму особистому досвіді, коли малюк з'являється. Але ми постараємося зробити цей досвід для вас максимально безболісним і приємним, поділившись порадами татусів, які вже пройшли через все це.

Довіряйте собі

Ви важливі

Ви будете так важливі для свого малюка, як ні для кого в світі. Він буде у всьому залежати від вас. І розуміння цього може лякати. Але ви повинні розуміти, що дитина в будь-якому випадку потребуватиме вас, і чим швидше ви навчитеся ростити і виховувати її, тим краще. Це буде випробуванням не тільки для вас, але і для вашої дружини, адже вона також в ролі матері вперше. Ви обоє будете вчитися батьківству методом проб і помилок. І мами, і тата бояться, що не впораються або не знатимуть, що робити з такою крихіткою. Але чим швидше ви включитеся в цей процес, тим швидше звикнете і тим «професійнішим» татком станете.

У вас є природні інстинкти

Повторюйте собі, що ви не розмазня і все зможете. Чоловіки завжди думають, що жінкам простіше через материнський інстинкт, але й у вас є батьківські інстинкти від природи. Ви знайдете сильні і слабкі місця свого малюка, зможете виховувати його і примушувати робити те, що вважаєте правильним. Ви зможете за ним доглядати, і навіть (вірите чи ні) навчитеся його заспокоювати, коли мама не може.

Батьківство розбудить в вас природні інстинкти, і ви будете робити все, щоб подбати і захистити свою дитину. Ви навчитеся спілкуватися з малюком задовго до того, як він почне говорити. Головне, працюйте з дружиною в команді! Завжди щось ви будете робити краще, а щось – вона. Не соромтеся запитувати її поради в тому, чого ви раніше не робили, і якщо не знаєте, що робити, робіть, як вона скаже. А потім, зробивши щось один раз, з кожним наступним разом ви будете робити це краще.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас