Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

В школу через півроку, як підготувати дитину до 1 класу

В школу через півроку, як підготувати дитину до 1 класу

Підготовка до школи – хвилюючий процес, особливо для батьків, які знають, що скоро на їхнє чадо чекають постійні уроки, виконання домашніх завдань, сувора дисципліна. Подивися на 6-річну дитину, яка ледь навчилася читати, рахувати, і моторошно стає – як вона справлятиметься зі шкільними завданнями? Не панікуйте, рішення є! Які можуть бути варіанти?

Найняти репетитора

Півроку на підготовку? Такого часу цілком достатньо, щоб підучити дитину, налаштувати на навчальний процес, головне – правильний підхід. Щоб підготовка до школи принесла бажані результати в короткі строки, дозволивши вам вступити в бажану школу, можна звернутися за допомогою до репетитора. Відшукати хорошого компетентного репетитора, який зможе дати необхідні знання, знайти підхід саме до вашого малюка, не просто, але з сервісом buki.com.ua все набагато простіше – тут великий вибір профілів викладачів з рейтингом і коментарями від реальних клієнтів.

Курси з підготовки до школи

Підготувати дитину до школи можуть спеціальні курси для дошкільнят, яких зараз не мало. Правда, для отримання бажаного результату одних курсів буде недостатньо, з дитиною необхідно буде як мінімум регулярно виконувати всі домашні завдання і додатково займатися вдома. Проте такий підхід дає досить відчутний результат, на додачу, на курсах дітей вчать не лише базовим навичкам письма, читання, рахунку, англійській в ігровій формі, а й іншим речам для загального розширення кругозору.

Готуємося самостійно

Якщо ви не працюєте і у вас є можливість позайматися з дитиною вдома самостійно, тоді підготуватися до школи можна в домашніх умовах. Для чого психологи рекомендують визначитися з цілями і чітко дотримуватися їх. Вони повинні бути такими:

- Виробити в дитини інтерес, бажання вчитися, або як мінімум не дати розвинутися відразі до навчання ще до вступу до школи;

- З'ясувати, які пізнавальні процеси у дитини розвинені сильніше за все, а які найслабше (образне мислення, моторика, логічне мислення, слухова пам'ять);

- Виявити активні для навчання години, тобто той час, коли дитина краще і простіше за все освоює нову інформацію, більш усидчива, готова займатися;

- Планомірно освоїти необхідні для школи навички, привчити дитину до щоденних занять;

- Допомогти дитині сформувати позитивну самооцінку, прищепити впевненість у власних силах.

Що вибрати?

Психологи рекомендують для гіперактивних дітей вибирати суміщений варіант занять в групі дошкільної підготовки та додаткового навчання вдома. Якщо дитина ще й відвідує садок, спортивну секцію – не варто хвилюватися, одне іншому заважати не буде, а навпаки допоможе дисциплінувати себе, навчитися краще налагоджувати контакт з однолітками, спілкуватися, дружити, вчитися, таким чином, похід в перший клас викличе у дитини мінімальний стрес.

Гіпоактивні діти навпаки спокійні і надмірно перевантажувати емоційно їх не варто, краще подавати все дозовано в спокійній обстановці, тому ідеальним рішенням стане компетентний репетитор, який підтягне за всіма базовими навичками, або домашні заняття, або навчання в невеликій групі підготовки до школи – вибрати треба щось одне. При цьому, коли дитина відвідує дитячий садок і якісь секції, тоді можна обмежитися першим або другим варіантом, в ситуації, коли ж більшу частину часу чадо проводить удома наодинці або з батьками, варто вибрати заняття групи, щоб дитина мала можливість соціально адаптуватися.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас