Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

6 способів заощадити на косметиці

6 способів заощадити на косметиці
 

Всі ми, жінки, незалежно від віку хочемо завжди виглядати привабливо. І тут без косметики не обійтися. Але витрачати на неї так багато, особливо в наш кризовий час, не хочеться нікому. Адже навіть засоби для базового повсякденного макіяжу здатні пропалити дірку в нашому бюджеті. Як же заощадити на косметиці без шкоди красі та здоров'ю?

Порада 1: Купуйте тільки те, що потрібно

Звучить це очевидно, але дуже часто ми не використовуємо всю косметику, яку купуємо. Наприклад, якщо у вас чиста красива шкіра від природи, ви можете не витрачатися на пудру і тональну основу. Якщо ж без них ніяк, подумайте, можливо, ви можете пожертвувати одним з цих продуктів. Точно так само можна купити лише пару помад – денну і вечірню, невелику палетку тіней з лише кількома, але універсальними відтінками і т.д.

Порада 2: Пошукайте більш бюджетну альтернативу

Погляньте на улюблені предмети декоративної косметики і спробуйте знайти їм більш бюджетну альтернативу. Мас-маркет пропонує також широкий вибір косметики, серед якої є справді вартісні продукти. Також можна спробувати «мережеву» косметику, плюс її ще і в тому, що ви, зареєструвавшись як консультант, будете купувати всю продукцію з непоганою знижкою. А ще буває так, що один і той самий виробник випускає косметику для різних брендів, тобто відрізняється вона тільки упаковкою – це ще одна причина спробувати подібні продукти більш бюджетних брендів.

Порада 3: Пошукайте більш вигідні пропозиції онлайн

Часто косметика коштує дешевше в інтернет-магазинах. Завдяки меншій кількості витрат на реалізацію продукції вони можуть пропонувати більш низькі ціни. Крім того, ви можете підписатися на розсилку улюблених магазинів і отримувати повідомлення про діючі акції. А ще не забувайте про сайти-агрегатори купонів і знижок і сервіси для порівняння цін, які знайдуть інтернет-магазин, що пропонує найнижчу ціну на той чи інший продукт.

Порада 4: Купуйте вскладчину

Якщо у вас з подружками (сестрою, мамою) збігаються смаки в косметиці і брендах, ви можете заощадити, якщо будете купувати разом. Часто магазини влаштовують різні акції на продукцію того чи іншого бренду, типу друга одиниця за 50% вартості або третя – в подарунок. Вам, звичайно, два креми відразу навряд чи знадобляться, а купивши дві або три однакові одиниці, ви можете розділити знижку на всіх.

Порада 5: Діліться і міняйтеся косметикою

Знову ж таки, якщо ваші смаки збігаються, ви можете купувати менше дорогої косметики, якою користуєтеся лише по особливих випадках. Наприклад, ви можете купити помаду, запозичивши у подружки на вечір мерехтливі тіні, а наступного разу виручивши її помадою. Таким чином, нікому з вас не доведеться купувати весь набір дорогої косметики, яку ви швидше за все і не встигнете використати за терміном придатності.

Порада 6: Не женіться за новомодною косметикою

Мода на косметику, як і на одяг, змінюється постійно, і оновлювати косметичку так часто дійсно накладно. Плюс, це скоріше мода на макіяж, а значить, справа не в новомодних продуктах, а умінні створити відповідний образ. Переберіть косметичку, подивіться, чи можете ви краситися модно з тим, що у вас є? Це, звичайно, не означає, що ви зовсім не повинні витрачатися на новинки макіяжу, але купити один-два засоби набагато простіше, ніж повний набір для макіяжу, мода на який може пройти через пару місяців.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас