Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

ГОТУЄМО НА ГРИЛІ: ПЛЮСИ І МІНУСИ МОДНОЇ ТЕХНОЛОГІЇ

ГОТУЄМО НА ГРИЛІ: ПЛЮСИ І МІНУСИ МОДНОЇ ТЕХНОЛОГІЇ
 

Гриль з must have ресторанів, пікніків і вечірок на дачі все впевненіше переміщається в міські квартири. Виявляється, для дружніх посиденьок на звичайних кухнях гриль-меню дуже навіть доречне. Звичайно, барбекюшницю в квартирі не поставиш і вугілля не розкладеш, але готувати гриль прямо на кухні цілком реально.

Для квартири є чимало сучасних технічних рішень: це і газовий гриль в кухонній плиті, і функція гриль в мікрохвильовці, і сковорідка гриль, і електрогрилі з різним функціоналом.

Останнім часом серед жителів великих міст стала зростати популярність електрогрилів. Чому обирають саме їх, зрозуміти нескладно. Сучасний ритм міського життя дуже напружений, і часу на підготовку практично не залишається. Тому міські жителі часто віддають перевагу кухонній техніці з автоматичними функціями. Вибираючи електрогрилі, покупці нерідко зупиняються на Tefal, адже саме на ньому можна легко отримати рівень підсмажування від rare до well done. Догляд за приладом дуже простий і практично не займає часу. Після готування пластини і стік для жиру легко зняти і помити в посудомийній машині.

Як вибрати свій гриль?

Давайте порівняємо плюси і мінуси кожного рішення. Для зручності всі основні характеристики ми помістили в таблицю. У верхньому ряду вказали, які сьогодні є способи смаження на грилі, а в лівій колонці виділили 7 основних характеристик. Найчастіше, для любителів домашнього гриль-меню важливі: рівні прожарювання (rare, medium rare, medium, medium well, well done), вибір продуктів, їх зовнішній вигляд, можливість використання технології в квартирі, чистота всього процесу готування, корисність страви і легкість приготування .

Вугілля, газ, сковорода, мікрохвильовка і їхні маленькі секрети

Виявилося, що отримати гарну золотисту скориночку можна на будь-якому виді гриля, а ось далі – все не так уже й просто. Наприклад, на вугіллі, в газовому грилі або СВЧ не вийде смажити продукти дрібного розміру. Чому? Справа в тому, що дрібні продукти, такі як креветки, мідії, рапани або ягоди, будуть прослизати через отвори великої решітки. А ось в газовій плиті і СВЧ дуже складно зловити момент, коли продукт просмажений так, як вам потрібно. Часто виходить well done, рідше – medium. Навчитися, звичайно, можна, але навряд чи це вдасться зробити за один раз.

Здавалося б, сковорода-гриль – ідеальне рішення. Однак, далеко не кожен вміє готувати на ній стейки, рибу та овочі. А отримати потрібний рівень підсмажування на сковороді-гриль для багатьох просто вищий пілотаж. Та й, що таїти, кухня в диму і бризках жиру після готування на сковороді без кришки мало кого потішить.

Говорячи в цілому про всі технології прожарювання на грилі, можна сказати, що кожен спосіб має свої переваги. При виборі головне – точно знати характеристики, важливі саме для вас, і тоді яке б рішення ви не прийняли, воно буде правильним.

Інфографіка:

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас