Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Речі, які не знадобляться вашому немовляті

Речі, які не знадобляться вашому немовляті
 

Вас охоплює жах від величезного списку покупок, які потрібно зробити для крихітки? А чи замислювалися ви над тим, що не все з того, що ви запланували купити малюкові, дійсно буде йому потрібно? Перш ніж починати шопінг, прочитайте цю статтю – можливо, ваш список скоротиться!

Взуття для новонароджених

Новонароджений не може активно рухатися, а тим більше ходити, тому всі ці красиві туфельки-черевички йому не потрібні. І, незважаючи на те, що виглядають вони дуже мило, вони рідко залишаються на постійно дригаючихся дитячих ніжках. Тому краще купіть просто носочки, а також утеплені пінетки, якщо боїтеся, що крихітні пальчики будуть мерзнути.

Захист на ліжечко

Так, виглядає він дуже мило і здається дуже корисним: хто ж хоче, щоб малюк вдарився об тверде ліжечко? Але сучасні педіатри не рекомендують користуватися м'яким і будь-яким іншим захистом, так як він збільшує ризик задухи. Так що його теж можете викреслити зі списку.

Одяг для новонародженого

Дуже важко встояти перед покупкою цих милих крихітних речей, але вони підходять лише малюкам до 3, максимум 3,5 кг. Сучасні дітки, як правило, народжуються більшими, тому ваш малюк може просто не встигнути одягти куплений вами одяг. Замість цього запасіться одягом з розміром 0-3 місяці, який в середньому підходить діткам до 5,5 кг.

Підгузки для новонароджених

Не те, щоб їх зовсім не потрібно купувати, але і занадто багато набирати відразу не потрібно. Звичайно, одноразові підгузники в великих пачках – хороший спосіб заощадити. Але подумайте самі, раптом саме ці підгузники не підійдуть малюкові. Крім того, розмір для новонароджених так само може відразу або дуже скоро стати малим на крихітку, і вам доведеться купувати інші.

Пеленальний столик

Деякі матусі вважають його необхідним, але якщо у вас в будинку і так мало місця, пеленальний столик – не те, чим варто захаращувати простір. Коли мова йде про зміну підгузників, добре те, що ви не прив'язані до конкретної кімнати або місця. Вам лише потрібна чиста рівна поверхня. З таким же успіхом, підстеливши пару пелюшок, ви зможете переодягати малюка на ліжку, дивані, в його ліжечку, і навіть на підлозі.

Дитячі ковдрочки

Так, це правда: вам не потрібно їх купувати. Ваші родичі і друзі напевно надарують вам їх, адже дитячі ковдри – один з найпопулярніших подарунків на народження і оглядини. Виняток лише можна зробити, якщо ви знайшли якусь конкретну ковдрочку, яка вам шалено сподобалася, і ви хочете саме її.

Колиска

Так, дитячі колиски виглядають такими затишними, але ви оком не встигнете моргнути, як малюк з неї виросте. Краще витратьте ці гроші на щось більш вартісне й корисне. Тим більше подумайте про те, що вже через три місяці (максимум) вам доведеться кудись прибрати колиску, а вона досить громіздка. А ще – не факт, що дитина взагалі буде в ній спати.

Дитяче харчування і апарат для приготування сумішей

Опустимо навіть питання грудного вигодовування. Приготувати малюкові не складніше, ніж замішати готову суміш в апараті, а користі набагато більше. Недарма багато матусь готують свіжу їжу своїм діткам, адже зробити пюре в блендері або запарити кашку – так само легко і швидко, як і приготувати дитяче харчування з магазину, тільки в цьому випадку ви впевнені в якості всіх інгредієнтів. Принаймні, таким чином, ви можете стежити за раціоном малюка і контролювати, що дитина їсть.

Ванночка для новонародженого

Ще один продукт, без якого цілком можна обійтися (ви ж пам'ятаєте, що ваша дитина буде залишатися новонародженою всього лише три коротких місяці). Навіть якщо купати малюка раз на тиждень, як рекомендують експерти з гігієни новонароджених, це всього 12 купань. З таким же успіхом ви можете купити просто дитячу ванночку зі слінгом для новонароджених або придбати дитині спеціальний комірець для купань.

Занадто багато чого-небудь

Немовлята дуже вибагливі, і те, що підходить одному, не обов'язково підійде іншому, навіть якщо це брат або сестра крихітки. Тому не купуйте із запасом нічого, в надії, що якщо що, це залишиться наступній дитині або подарується знайомим. Особливо це стосується дитячої косметики та засобів гігієни. Тому купуйте мінімум усього, адже вам доведеться підбирати буквально все методом проб і помилок.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Як колір одягу впливає на стан вагітної

Про те, що кольори впливають на наш настрій і загальний стан, відомо давно. І якщо чоловіки змінюють одяг у міру забруднення, то жінки в залежності від зміни настрою, а це може відбуватися по кілька разів на день. Але не тільки настрій впливає на те, що ми носимо, але і те, що на нас одягнуто, впливає на наш настрій.

Як виглядати стильно під час вагітності?

Крім здоров'я малюка і майбутніх пологів дуже багатьох майбутніх матусь турбує ще одна проблема – як продовжувати виглядати стильно під час вагітності? Перше, що хотілося б сказати, всупереч загальним стереотипам, вам не потрібно відразу ж переходити на великий мішкуватий одяг і запозичувати речі з гардеробу свого чоловіка. Знайдіть хороший інтернет-магазин з якісним брендовим одягом, такий як http://www.studio-fashion.com/ і продовжуйте одягатися стильно! Не обов'язково витрачатися на одяг для вагітних – вам просто потрібно перейти на одяг трохи інших фасонів. Але виглядати під час вагітності стильно зовсім нескладно, і наші поради допоможуть вам у цьому.

Зміна смаку, нудота під час вагітності. Як собі зарадити?

Існує багато перебільшених легенд-міфів про дивні (м’яко кажучи) кулінарні уподобання вагітних (на кшталт поєднання оселедця з шоколадним тістечком). Дійсно, вибірковість смаку, прагнення до дивних поєднань продуктів має місце під час вагітності. Найчастіше вагітні мають особливий потяг до солодкого або кислого. Це тому, що відчуття смаку і нюху під час вагітності загострюються або змінюються.

Про смачний і здоровий секс у «цей» період

Спеціально з ваших прохань, майбутні матусі, Альона Гуменюк, організатор конференції для вагітних «У нас буде дитина», зустрілася Косолаповою Вікторією, щоб дізнатися про "ЦЕ" в "ЦЕЙ" період. Вікторія – сертифікований фахівець з питань жіночого здоров'я і сексуальності, власниця студії Жіночого розвитку та Вумбілдингу.