Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Перша прогулянка з малюком: поради новоспеченій мамі (Частина 1)

Перша прогулянка з малюком: поради новоспеченій мамі (Частина 1)
 

В уявному світі...

Ви прийняли душ, одягли врешті не домашній одяг і готові до прогулянки! Весь цей час, який ви просиділи вдома, робить очікування прогулянки ще більш приємним, та й малюк за сьогодні вже напевно встиг і поїсти, і покакати, і побавитися, так що буде вести себе спокійно і дрімати... А ви буквально мрієте про те, як зможете прогулятися по свіжому повітрю і, можливо навіть, зайти перекусити в улюблене кафе!

У реальному житті

Ви одягли на малюка свіжий підгузник, одягли його самого, зібрали сумку для прогулянок з усім необхідним, а за цей час він знову встиг забруднити підгузник. Ви ледь розчісали волосся і одягли перший чистий одяг, який трапився під руку, адже знаєте, що через півгодини вам все одно доведеться повернутися додому (якщо ви, звичайно, не знайдете підходящого місця, де можна і спокійно погодувати дитину, і змінити підгузник). А коли ви йдете по вулиці, про це знають всі, адже маленьку «сирену» чутно попереду вас. Отже, ви в найкращому випадку змогли заглянути в найближчий магазин і вже бігом повертаєтеся додому.

Що ж робити?
 

Плануйте реалістично

Будьте реалістичні в своєму плануванні. Тобто, з малюком ви не зможете зробити за один вихід з дому стільки всього, скільки раніше. Плануючи прогулянку, враховуйте не лише те, що з коляскою дорога займе набагато більше часу, а й перерви на годування або зміну підгузників і ще хто знає які клопоти. В результаті стає ясно, що ви в найкращому випадку встигнете забігти в магазин за продуктами і, можливо, ще зробити якусь дрібницю. А в свою першу прогулянку краще взагалі ніяких справ не плануйте.

Думайте наперед

Якщо у вас в потрібний момент не виявиться під рукою підгузника або іншої необхідної речі, вам доведеться на неї витрачатися. Тому завжди ретельно збирайте сумку для прогулянок і покладіть запасний комплект всього необхідного до себе в машину. І пам'ятайте, що в теплу погоду вологі серветки висихають швидше, та й дитячі лосьончіки псуються передчасно. Так що регулярно оновлюйте всі ці засоби.

Захистіть малюка

Якщо ви виходите з маленькою дитиною в громадські місця, знайомі і малознайомі люди (і навіть деякі незнайомі) будуть заглядати в вашу коляску і можуть намагатися помацати дитину, наприклад, за щічки. Звичайно ж, вам це не потрібно, адже імунітет у новонародженого ще не сформований. Не дозволяйте всім підряд чіпати малюка (щоб людей було простіше переконати, можете сказати, що так вам сказав лікар). А також в перші тижні прогулянок постарайтеся уникати занадто людних місць, таких як супермаркети та торгові центри в годину пік. Так ви і дитину вбережете, і час заощадите!

У наступній частині статті ми розповімо вам про речі, які обов'язково варто придбати для прогулянок з малюком. Вони значно полегшать вам життя і зроблять прогулянки максимально комфортними для вас обох.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас