Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чи все ви робите правильно? Весна – час оновити свої процедури по очищенню шкіри!

Чи все ви робите правильно? Весна – час оновити свої процедури по очищенню шкіри!
 

Початок весни – саме час приступати до очищення і відновлення шкіри після зимового сезону. Більше уваги зараз варто приділити саме процедурам вмивання і пілінгу, вони допоможуть повернути шкірі сяючий вигляд! Але щоб ці процедури не обернулися для вашої шкіри зайвою чутливістю, сухістю, зараженням, запаленням і передчасними зморшками, їх потрібно робити правильно.

Очищення і відлущування – найпростіший спосіб зберегти шкіру здоровою і сяючою. Заглянувши в інтернет-магазин Kisa.ua, ви зможете придбати дійсно якісну професійну доглядаючу косметику. Але засобів для даних процедур зараз дійсно дуже багато, і вам важливо підібрати те, що найкраще підійде вашій шкірі, враховуючи, що їй потрібно саме зараз. Адже всі ми знаємо: те, що підходить шкірі в 30, не підійде в 40 і, тим більше, в 50.

Отже, чи правильно ви очищуєте свою шкіру?

Правда чи міф: Використання щітки для обличчя на щоденній основі – запорука чистої, гладенької і м'якої шкіри.

Міф. Щоденне використання автоматичних щіточок для обличчя не гарантує вам красиву сяючу шкіру. Крім того, ви повинні розуміти, що вони не тільки очищують, але і відлущують. Тому, якщо у вас чутлива шкіра або ви використовуєте таку щітку в комбінації зі скрабами та іншими засобами для пілінгу, то можете заробити подразнення на шкірі.

Якщо у вас є схильність до акне або герпесу, сто разів подумайте, перш ніж користуватися щіточкою для обличчя або скрабами – так ви можете тільки рознести бактерії по інших ділянках шкіри. Та й взагалі такі процедури занадто подразнюють шкіру, тому користуватися щіткою варто не частіше разу-двох на тиждень або рідше, якщо ваш пристрій не призначений для чутливої шкіри. І не забувайте регулярно чистити і замінювати щіточку, щоб уникнути бактерій і зараження шкіри.

Кожен раз, коли вашій щіточці потрібна зарядка, вимивайте її насадку з антибактеріальним милом – як правило, це раз на два тижні. Оновлювати насадку потрібно як мінімум два рази на рік, але краще раз на сезон.

Якщо ви не користуєтеся щіткою для обличчя, ви можете робити безпечний пілінг хоч кожен день за допомогою засобу для вмивання, що містить механічні або хімічні відлущувальні інгредієнти або м'якого скрабу. Вибираючи такий засіб, зверніть увагу на те, що він має бути гелеподібним і не пінитися.

Використання вищезазначених косметичних засобів перед сном також допоможе ретельно очистити шкіру від макіяжу і підготувати шкіру до нічної сироватки або крему. Використання засобів для хімічного пілінгу варто обмежити саме вечірнім часом, так як після них шкіра стає особливо чутливою до сонця. Відразу ж після будь-якого пілінгу обов'язково зволожуйте шкіру, поки вона ще волога, щоб активні інгредієнти вбралися максимально ефективно.

Правда чи міф: Якщо ви використовуєте один і той же засіб вже років 10, його варто поміняти.

Правда. Як тільки вам виповниться 40, ваша шкіра з природних причин почне ставати все більш сухою і схильною до подразнень. Але цей її стан може змінюватися з дня на день, в залежності від навколишнього середовища, вашого типу шкіри і навіть менструального циклу. Тому після 40 експерти рекомендують переключитися на більш зволожуючі засоби для вмивання і уникати агресивних складів, які можуть посилити чутливість.

Намагайтеся уникати скрабів з високим вмістом кислот, а ось щіточкою для обличчя користуватися все ще можна, але без фанатизму. Для вмивання два рази на день вибирайте засоби на основі кремів або масел, максимально зволожуючі, з такими інгредієнтами як алое, кокос і вітамін E.

Якщо ви будете користуватися гелеподібними очищаючими засобами для обличчя, ваша шкіра ставатиме ще більш сухию, через що буде виглядати ще старше і стане більш схильна до подразнень.

Правда чи міф: Жирні очищаючі засоби хороші для зняття макіяжу, але можуть забивати пори і залишати негарний жирний блиск на шкірі.

Міф. Очищаюча косметика на масляній основі неймовірно ефективна для видалення не тільки макіяжу, але і зайвого жиру зі шкіри обличчя. Користуючись ними правильно, ви очистите шкіру і зволожите її – ідеально для немолодої чи сухої шкіри. Олії притягують і видаляють жир, таким чином, очищаючи шкіру від брудного жирного шару на її поверхні. Якщо ви виберете продукт з рослинними оліями, багатими вітамінами і некомедогенними (як оливкова, чорносмородинова або кунжутна олійки), він буде вбиратися шкірою і живити її, не залишаючи брудного або жирного осаду.

Щоб видалити весь брудний жир, накопичений за день, з поверхні шкіри, наносіть очищуючий засіб на абсолютно суху шкіру. Злегка помасажуйте шкіру і видаліть зайву вологу з її поверхні. Потім помасажуйте шкіру вологими пальцями, поки засіб не почне біліти, після цього сполосніть обличчя.

Щоб подарувати шкірі додаткове зволоження, яке їй так необхідне після зими, іноді замінюйте звичний нічний крем ультра-зволожуючою маскою. Зверніть увагу на продукти з такими інгредієнтами, як гіалуронова кислота, гліцерин або масло ши.

Раз на тиждень перед вечірнім пілінгом робіть відлущуючу маску. Краще, якщо це буде продукт, що містить заспокійливі інгредієнти, як зелений чай або огірок, але ні в якому разі не кислоти. Дана процедура допоможе тонізувати шкіру, видалити омертвілі клітини з її поверхні і підготувати її до нічного крему, сироватки або маски.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас