Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Речі, які в будь-якому випадку будуть необхідні вашому малюкові

Речі, які в будь-якому випадку будуть необхідні вашому малюкові
 

Так, всі ці речі для немовлят в дитячих магазинах виглядають такими милими і симпатичними, що від їх покупки дуже складно утриматися. Але ви напевно вже знаєте, що далеко не все це буде необхідно або навіть просто потрібно вашому малюку. Нещодавно ми писали про речі, які не знадобляться вашому немовляті, на покупці яких можна спокійно заощадити. Сьогодні ж поговоримо про те, без чого малюк ніяк не зможе обійтися.

Боді

Крім підгузників, боді - найважливіший одяг для малюка. Вони допомагають утримувати памперс на місці і захищають ніжну шкіру немовляти від натирання іншими речами. Взимку боді послужить свого роду нижньою білизною для додаткового утеплення, а влітку буде носитися, просто як одяг. Вибрати бодік для будь-якого з сезонів не складе труднощів, зараз вони виготовляються з самих різних матеріалів і з різною довжиною рукава. Але при виборі переконайтеся, що річ розстібається між ніжками, щоб ви завжди могли легко і швидко змінити підгузник. І так як це - річ, яка завжди буде ближче всього до шкіри малюка, переконайтеся, що вона зшита зі 100% бавовни.

Одяг для сну

Комбінезончики для сну і спальні мішки ідеально підходять для немовлят. Комбінезончики добре тягнуться і не утрудняють рухів під час сну, також вони оснащені гудзиками внизу, щоб посеред ночі ви могли швидко змінити підгузник. Спальні мішки для малюків - тепліша версія, вони закриті внизу і замінюють ковдри (які збільшують ризик СРДС у немовлят), так що з такою річчю ви завжди знатимете, що малюк спить в теплі і безпеці.

Комбінезони

Комбінезони – незамінна річ у гардеробі немовляти. Вони легко одягаються, і вам не доведеться турбуватися про те, що щось може сповзти. Особливо актуальні вони для холодної і прохолодної погоди, так як надійно захищають спинку малюка.

Шкарпетки

Звичайно ж, вашому малюкові потрібен одяг на ніжки, щоб його стопи були в теплі. Педіатри рекомендують не купувати немовлятам і грудничкам взуття, поки вони не ходять, а зупинитися на носочках і пінетках.

Шапочка

У яку б пору року не народився ваш малюк, йому в будь-якому випадку буде потрібен головний убір. Для холодної погоди, а також приміщень з кондиціонерами і протягами рекомендується вибирати утеплені бавовняні шапочки і з домішкою вовни. Вони повинні обов'язково закривати вушка немовляти. Для теплої ж погоди буде достатньо тоненької легкої шапочки, яка захистить від ультрафіолету.

Нагрудники

Немовлята часто пускають слинку, плюються і відригують. Щоб тримати малюка в чистоті, запасіться нагрудничками - з ними вам не доведеться переодягати дитину по кілька разів на день.

Верхній одяг

На літо вам знадобиться лише тонкий светрик або легка курточка - ця річ обов'язково повинна бути на змійці або гудзиках, а не вдягатися через голову. На сезон холодів краще вкластися в хороший конверт для новонароджених, так як одягнути малюка в комбінезон буде досить складно, і в цьому немає необхідності.

Рукавиці

Милі дитячі рукавиці зігріватимуть ручки немовляти, але що ще важливіше, вони захистять ніжну шкіру малюка. Дитячі нігтики можуть бути довгими, гострими і їх буває дуже важко остригати. А малюки постійно так і норовлять подряпатися ними, якщо їх ручки не захищені. Тому дитячі рукавиці або комбинезончики з закритими рукавами - маст-хев!

Пелюшки

Вони самі по собі не є одягом, але будуть необхідні малюкові. Вам потрібно буде хоча б десяток пелюшок, щоб сповивати, загортати в них дитиниу, стелити при зміні підгузника, вкривати дитину. Також вони будуть необхідні в поїздках, стануть в нагоді при викладанні на живіт... взагалі, завжди і всюди!

Рушники з капюшоном

Купати малюка так цікаво і весело, а ось діставати з ванни - ні. Немовлятам не подобається відчуття, коли їх дістають з води: голенькі і вологі, вони замерзають. Тому обзаведіться м'якими рушничками з капюшонами, в які так зручно швиденько загорнути дитину після ванни.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас