Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Купуємо дитяче взуття для школяра

Купуємо дитяче взуття для школяра
 

Якщо ви – батьки, ви не з чуток знаєте, як важко буває вибрати гідне взуття для активного школяра. Навіть в початковому шкільному віці у дитини вже формуються власні смаки і, звичайно ж, перед однолітками чадо хоче виглядати гідно, тому вибирає взуття (як і інші речі), орієнтуючись на моду і зовнішній вигляд. Втім, ми теж дуже часто так робимо! Але, як би там не було, здоров'я дитячих ніжок – перш за все, тому ви, як батьки, повинні дуже відповідально поставитися до вибору взуття для своїх модників.

Чи знали ви: Близько 70% проблем зі здоров'ям ніг виникає через неправильно обране взуття. І більшість з них пов'язано з неправильним вибором розміру взуття, яке носиться в дитинстві.

Коли купувати нове взуття?

Дитячі ніжки ростуть дуже швидко, іноді навіть виростають на 2-3 розміри за рік. Тому експерти настійно рекомендують перевіряти, чи все ще підходить куплене взуття дитині, раз на три місяці. Ні в якому разі не варто купувати дитяче взуття б/в, так як ношені черевики або сандалики будуть розтоптані під ніжку попереднього власника цієї пари. Хорошим вибором стане ортопедичне взуття – воно не завадить навіть здоровим діткам, адже таке взуття показане буквально всім: і дітям, і дорослим.

Розмір і посадка

Перш ніж купувати взуття дитині, виміряйте її ніжки. Дитячі ніжки ростуть дійсно швидко, тому не покладайтеся на розміри, за якими ви купували попередню пару. Також враховуйте, що розміри взуття можуть злегка відрізнятися в залежності від виробника, тому тут вкрай важливо приміряти покупку. Переконайтеся, що ніжка дитини щільно прилягає до задника, а пальчикам не затісно ні в довжину, ні в ширину.

Незважаючи на те, що дітки швидко виростають з придбаного взуття, утримайтеся від спокуси купувати взуття на виріст, яке сидить на ніжці надто вільно і може натирати. З іншого боку, занадто маленьке, тісне взуття може стати причиною судом і неправильного розташування зростаючих кісток стопи. Якщо ж у вашого малюка одна ніжка трохи більша за іншу, завжди купуйте взуття на розмір більше (за розміром довшої стопи), а не менше. Носок взуття повинен бути досить просторим, щоб дитина могла вільно рухати всіма пальчиками, щоб вони не притискалися ні зверху, ні з боків.

Вибирайте взуття з дитиною і попросіть її походити в обраній парі по магазину, щоб переконатися, що вона не тре і не тисне. І пам'ятайте: взуття має бути зручним, коли ви його купуєте, не потрібно його розношувати!

Яке взуття краще вибирати школяреві?

Дитяче взуття має бути м'яким та гнучим, але тим не менш витривалим, щоб витримати всю активність маленького непосиди. Також взуття має забезпечувати підтримку дитячій ніжці і давати їй можливість дихати, не затримуючи вологу всередині. Вибираючи взуття для школи, відмовтеся від мокасин і балеток, так як вони не надають ніякої підтримки і не амортизують. Замість цього віддайте перевагу взуттю на липучці або шнурівці, яке ідеально сяде на ніжку школяра і буде щільно на ній триматися. Зовнішній матеріал в ідеалі повинен бути натуральним – шкіра, замша або текстиль.

Кросівки можуть стати хорошим вибором для школяра. Але ви повинні розуміти, що багато моделей кросівок розроблені для певних видів спорту і не підходять для повсякденного носіння. Кеди також можна купити для фізкультури, але носити їх кожен день дитині не можна (та й на фізкультурі вони навряд чи забезпечать необхідну підтримку дитячим стопам). Якщо у взутті є каблучок, він повинен бути не вище 4 см, амортизувати, бути широким і стійким.

Що ще врахувати при покупці взуття для школяра?

- Кінець літніх канікул – пік сезону шкільного шопінгу. Тому постарайтеся купити взуття дитині трохи раніше або пізніше – так у вас буде більше вибору і можна буде знайти більш вигідні пропозиції.

- Переконайтеся, що взуття неза мале на школяра, з урахуванням шкарпеток або колготок, які він одягатиме під нього.

- Після літа в легких літніх капцях і сандаликах шкільне взуття може бути незвичним чаду. Тому просіть дитину носити обновку хоча б по годині-дві на день по дому або на вулиці, щоб вона встигла звикнути до неї до того, як пролунає перший дзвоник.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас