Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Приблизні ціни на навчання і проживання в Польщі

Приблизні ціни на навчання і проживання в Польщі

Реальність безкоштовного навчання в Польщі

Найчастіше безкоштовне навчання в Польщі пропонують державні університети. Кожен ВНЗ щорічно залишає кілька пільгових місць для іноземних абітурієнтів. Для того, хто має карту поляка, така можливість цілком реальна. Але навіть якщо у студента немає такого привілею, він все одно має право позмагатися з іншими. Взяти участь в конкурсі може будь-який українець, який знає польську мову і має гарні оцінки в атестаті. Мову можна вивчити в будь-якій мовній школі, а шкільні оцінки залежать тільки від самого учня.

Також чудовою нагодою є гранти на навчання в Польщі для українців https://mojaedukacja.com/granty-ta-stypendii. Це спеціально розроблена програма, яка дозволяє навчатися на пільгових умовах. Отримати грант – завдання не з простих, але активному і грамотному студенту це під силу.

Якщо вам не вдалося виграти конкурс на безкоштовне навчання, ви можете взяти участь в інших програмах, які передбачають знижки на навчання. Вартість навчання в Польщі для цілеспрямованої і амбітної молоді може скоротитися на 30-50%.

Навчання на магістратурі

Вища освіта в Польщі https://mojaedukacja.com/vyja-osvita-polshi не закінчується на отриманні диплому бакалавра. По закінченню бакалаврату студенти мають право продовжити навчання, вступивши до магістратури. Отримати диплом магістра можуть не тільки студенти польських ВНЗ, а й бакалаври з України. Якщо студент успішно відучився 4 роки в місцевому університеті і отримав диплом про незакінчену вищу освіту, він має право довчитися в Польщі.

Ціна навчання в Польщі на магістратурі мало чим відрізняється від класичних розцінок для перших курсів. В середньому вартість річного навчання в приватному вузі дорівнює 900 євро. Якщо ж це державний університет – 3000 євро за рік. Вартість залежить від навчального закладу і напрямку. Найдорожчими вважаються медичні спеціальності (стоматологія, дієтологія, лікарська справа). Ціна на ці напрямки варіюється від 5000 до 9000 євро. Гуманітарні спеціальності набагато дешевші. Приміром, вартість навчання на археолога, історика або психолога оцінюється в 2000-3000 євро на рік.

Вартість магістратури в приватному університеті в рази дешевша. Деякі спеціальності коштують близько 1000 євро на рік. Така ціна доступна для кожного українця. Для максимальної економії можна вступити на заочну форму навчання в Польщі. Таким чином, можна заощадити близько 10%. Але важливо розуміти, що на денній формі навчання студенти отримують набагато більше інформації і безцінних навиків спілкування з іншими студентами.

Вартість проживання в Польщі для українського студента

Жити в Польщі студент може в гуртожитку або на орендованій квартирі. Більшість державних університетів Польщі надають місце в гуртожитку. Цей варіант найекономніший, тим більше, як правило, жити вам доведеться поблизу навчального корпусу. Місце в гуртожитку коштує близько 100 євро на місяць.

Якщо навчальний заклад не має власних гуртожитків, проживати студенту доведеться в орендованій квартирі або кімнаті. Знімання квартири коштує близько 350 євро на місяць. Для того щоб заощадити, можна орендувати кімнату або підселити іншого студента в орендовану вами квартиру.

Харчуватися українські студенти можуть в їдальні при університеті. Абсолютно кожен польський ВНЗ має власні їдальні та буфети з лояльними цінами на продукти. Максимально точну інформацію щодо цін на проживання та харчування в Польщі вам розкажуть представники компанії Moja Edukacja. Звернувшись до компетентних фахівців, ви будете в курсі всіх подій, зможете вибрати недороге місце для проживання і заощадити на їжі, купуючи продукти в дешевих супермаркетах.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас