Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Здорова і дієтична грибна піца

Здорова і дієтична грибна піца
 

Всім нам іноді так хочеться шматочка соковитої піци! І дійсно, замовити смачну і ароматну піцу на Pizzaiolo24, зібравшись з друзями або родиною – що ще потрібно для щастя? Але багато хто боїться зловживати цією смачною стравою, адже, як не крути, дієтичною її не назвеш. Якщо і ви хочете піци, але відмовляєтеся від неї, тому що боїтеся поправитися, спробуйте приготувати смачні грибні піци вдома!

Це маленькі порційні піци в грибних капелюшках, вони багаті клітковиною і набагато менш насичені вуглеводами. Начинка зі шпинату і шинки наповнить страву залізом, через що почуття ситості не покине вас протягом декількох годин. А що ще краще, готуються такі піци не більше півгодини.

Одна така піца в середньому містить: близько 150 калорій, 6 грамів жиру, 15 грамів вуглеводів, 300 мг натрію, 5 грамів клітковини, 5 грамів цукру і 13 грамів білка.

Рецепт піци на грибних капелюшках

Час підготовки продуктів: 10 хвилин
Час приготування: 20 хвилин

Інгредієнти (на 4 великих грибних капелюшків):

- оливкова (можна взяти і звичайну рослинну) олія – 1 ст.л.;
- подрібнений або пропущений через прес зубчик часнику;
- сушена спеція орегано або італійські/ прованські трави – 1 ч.л.;
- улюблений томатний соус або кетчуп – 2/3 скл.;
- нарізана шинка або інша улюблена ковбаска – 1/3 скл.;
- нарізаний свіжий шпинат - ½ скл.;
- нежирний сир - ½ скл.;
- дрібно нарізаний базилік – ¼ ст.л.;
- пластівці гострого перцю чилі – 1 ч.л. (опціонально, на любителя);
- сіль.

Приготування

Розігрійте духовку до температури 180 градусів, покрийте деко пергаментом. У грибів акуратно видаліть ніжки і за допомогою ложки – потемнілі ділянки всередині капелюшку. В окремій мисці змішайте оливкову або рослинну олію, часник, сіль і орегано.

Викладіть грибні капелюшки на деко і за допомогою кондитерського пензлика змастіть приготованим маринадом. Запікайте їх протягом 5 хвилин. Дістаньте приготовані заготовки для піци з духовки, викладіть на них томатний соус, шинку, шпинат і сир. Знову поставте в духовку на 15 хвилин або поки сир не розтане і не зарум'яниться.

Перед подачею посипте грибні міні-піци дрібно нарізаним базиліком і пластівцями перцю чилі, якщо вирішили його використовувати. Смачного!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас