Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Передбачаємо стать дитини: наукові та «бабусині» методи (частина 1)

Передбачаємо стать дитини: наукові та «бабусині» методи (частина 1)
 

Коли ви чекаєте на малюка, здається, буквально всі роблять ставки на дату пологів, вагу і, звичайно ж, стать дитини. Та й вам самим напевно неймовірно цікаво. Хто ж виграє у всіх цих суперечках?

Сьогодні існує чимало як наукових, так і «бабусиних» методів, що дозволяють визначити стать дитини ще до її народження.

Визначаємо стать дитини: наукові методи

НІПТ. Всього лише на 9 тижні вагітності ви можете дізнатися стать дитини, здавши простий аналіз крові - не інвазивне пренатальне тестування (НІПТ). Як показали дослідження, цей метод дає точність в 99%. Крім того, він дає інформацію про можливі ризики хромосомних аномалій, включаючи трисомію 21 (синдром Дауна), трисомію 18 (синдром Едвардса) і трисомію 13 (синдром Патау). Особливо це актуально для майбутніх мам, чий вік або генетична історія збільшують ризик вроджених дефектів. А так як метод не інвазивний, він абсолютно безпечний для малюка.

Дослідження ворсинок хоріона і амніоцентез. Це інвазивні діагностичні тести, які аналізують генетику дитини на хромосомні аномалії на 10 і 15 тижні вагітності відповідно. Ці тести показані матусям з вищезазначених груп ризику, особливо враховуючи, що вони інвазивні (злегка збільшують ймовірність викидня). Іншими словами, ці тести не просто для цікавих батьків, які хочуть дізнатися стать дитини. Але якщо вас направлять на одне з даних обстежень, ви дізнаєтеся, чи буде у вас хлопчик, чи дівчинка, зі 100% вірогідністю.

Ультразвук. УЗД робить хоча б раз кожна майбутня мама. Це не інвазивне обстеження, яке проводиться, як правило, між 18 і 22 тижнями вагітності (але може проводитися в інший час). УЗД дає досить точний результат щодо статі дитини, але також воно проводиться для обстеження анатомії плода (щоб переконатися, що він росте і розвивається, як треба). Під час обстеження ви можете попросити лікаря дізнатися стать дитини або, навпаки, не повідомляти вам її. Але ви повинні розуміти, що узист – людина, тому ймовірність помилки все ж таки є, наприклад, якщо дитина перебуває в такому положенні, коли важко розглянути її стать.

Тести на визначення статі дитини

Якщо ви не збираєтеся робити НІПТ, амніоцентез або дослідження ворсинок хоріона, але не можете дочекатися свого першого УЗД, є тести, що дають можливість визначити стать дитини на ранніх термінах вагітності. Їх результат точний більш ніж на 90%, та все ж іноді після них залишається більше запитань, ніж відповідей. Одні з них робляться на основі зразка сечі, інші – крові. Який тест буде точнішим? – Ніякий. Незважаючи на досить точні результати, виробники таких тестів попереджають батьків про те, що не потрібно фарбувати дитячу в рожевий або блакитний, поки стать дитини не буде встановлено лікарем.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Найцікавіші способи визначити стать дитини

Існують різні способи визначення статі дитини до її народження. Мова йде не про сучасні медичні способи визначення статі дитини, такі, як ультразвук і пункція навколоплідному міхура.

Як визначити стать дитини

Одне з перших питань, що виникає у майбутніх батьків, коли вони дізнаються про майбутнє поповнення у сім´ї - хлопчик це чи дівчинка? Визначення статі майбутньої дитини хвилює всіх вагітних без винятку. Жоден форум майбутніх мам не обходиться без популярних тем «Як визначити стать дитини?», а в Інтернеті пропонується безліч тестів, які пропонують визначення статі дитини безкоштовно за методом відновлення крові, китайськими таблицями та іншими народними способами.

Хочете хлопчика? Будь-ласка!

Чи можна запланувати стать майбутньої дитини? Із цього приводу є дві думки: одні фахівці стверджують, що все визначає природа, інші впевнені, що народити дитину бажаної статі цілком реально. Хто з них ближче до істини? Ти можеш це перевірити!

Давньокитайський метод запланувати стать дитини

Таблиця, наведена в статті, була створена ще в давньому Китаї. Використовувати її просто: треба вибрати рядок з віком мами та стовпчик з місяцем зачаття дитини, тоді на перетині цього стовпчика з рядком у клітинці вказана стать дитини (д - дівчинка, х - хлопчик).