Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чому хворіють діти?

Чому хворіють діти?
 

Всі ми розуміємо причини своїх власних недуг і способи боротьби з ними, а ось коли мова заходить про дітей - починаються проблеми з розумінням суті проблеми. І все ж - чому вони хворіють? Як психоемоційні потрясіння впливають на дитяче здоров'я? Про це розповіла Світлана Васьківска - відомий лікар-психотерапевт на лекції клубу «Студія жіночих питань», організованого Медичним центром Святої Параскеви.


За словами психолога, дитяча хвороба - це індикатор проблеми, яка виникає в сім'ї. Адже дитина з самого народження є невід'ємною частиною сім'ї, і повністю від неї залежить. І умови сімейного середовища визначають стан здоров'я дитини. Якщо в сім'ї є конфлікт - дитина перша, хто відреагує на нього своїми фізичними або емоційним станом. Дуже часто дитяча хвороба стає єдиним важелем, який підтримує правильну систему взаємин з батьками або зберігає сім'ю. Адже, як тільки тато з мамою сваряться або хочуть розлучитися - дитина захворює. Прикладом тому є наступний випадок: батьки розлучилися, але тато кожен день відвозив доньку в дитячий садочок. Коли він перестав возити її, дівчинка стала розбивати коліна, з нею стали відбуватися нещасні випадки, які негайно припинилися, коли тато відновив поїздки в сад.

Симптоми дитячих хвороб

Фізичні - дитина постійно хворіє застудами, або інфекційними захворюваннями, коли в родині розлад.

Психологічні - безсоння, дратівливість, які є показниками того, що дитину щось сильно турбує.

Нещасні випадки - події, такі як систематичні падіння, удари, синці, опіки, які постійно виникають у дітей з неблагополучної атмосферою в родині.

Дуже часто для дитини хвороба - це спосіб висловити те, про що вона не може сказати словами в міру неусвідомленості або нерозуміння проблеми. Але якщо дитину турбують хронічні хвороби, систематичні нещасні випадки, блювота, температура без видимої причини - це індикатор того, що дитину турбує психологічна проблема, а значить, батькам потрібно з'ясувати її причину і допомогти дитині впоратися з нею, тоді хвороба мине.

Для батьків важливо дати дитині свободу, не змушувати її втілювати свої нездійснені мрії, адже це може зруйнувати все її життя. Потрібно дати своєму чаду можливість самостійно вибирати свій шлях і вчитися жити на власних помилках. Любіть своїх малюків і будьте уважні до них!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас