Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

ТОП-5 порад, як підготувати дитину до школи

ТОП-5 порад, як підготувати дитину до школи
 

Тема зовсім непроста і, часом, дуже болюча для малюків. Адже з приходом 1 вересня їх життя кардинально змінюється. І спочатку, сам процес перебудови ох і не просто проходить.

Зараз ми вам розповімо, як пройти перший етап легше і не так травмувати дитину шкільними дисциплінами і уроками.

Підготовка до школи включає в себе роботу, як батьків, так і вихователів. Не важливо, чи віддали ви малюка на спеціальні курси, чи самостійно займаєтеся вдома. Важливо пояснити малюкові, навіщо і чому він вчиться, до чого має прагнути.

Тому наші поради – це пробувати вже з 5-6 років починати потроху привчати малюка до уроків, завдань і організації робочого часу. Як – зараз розповімо:

1. Пам'ятайте, що дітям потрібно більше часу, щоб підлаштуватися під нові умови. Тому, не квапте і не сваріть своє чадо. Особливо, коли щось йде не так, як би ви хотіли. Шкільний ритм і розуміння відповідальності прийде не відразу. Наберіться терпіння, будьте більш ласкаві і уважні до свого малюка в період адаптації. Йому від вас потрібна буде підтримка, як ніколи.

2. Давайте час малюкові для відпочинку. Комусь для відновлення сил потрібно 40 хвилин, а комусь і півтори години. Але не варто робити перерву більше, ніж на 2 години.

3. Чергування гри, відпочинку та роботи повинно бути постійним. Малюк не може весь час концентрувати свою увагу на чомусь одному. Вона у нього дуже швидко розсіюється. Тому зміна діяльності в маленькому віці тільки вітається.

4. Розвивайте і працюйте разом над моторикою рук. Це дуже допоможе згодом, коли дитина почне писати. А ще, купіть маленький резиновий м'ячик. Після 10-15 хвилин письма, коли втомиться писати одна рука, в другу візьміть м'ячик. Його потрібно стискати і розтискати кілька хвилин. Так швидше пальці у крихітки відпочинуть.

5. Режим. Мабуть, це найголовніше в побудові адаптації малюка до школи. Без нього буде важче як вам, так і малюкові пристосуватися до шкільної дисципліни. Все має бути ретельно по годинах: відпочинок, сон, робота, фізичні навантаження, заняття, планшет.

І наостанок, пам'ятайте, що дитина бере приклад з вас. Тому, розвивайтеся і удосконалюйтеся в першу чергу самі. Терпіння вам і витримки.

З повагою, дитячий клуб Champion Kids

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Скоро до школи! Як налагодити відносини з учителем і навчиться прощатися з дитиною без сліз?

Першокласникам важко звикнути до нового колективу, нового розпорядку дня... Як допомогти маляті адаптуватися і не плакати при розставанні з мамою, як знайти спільну мову з першою вчителькою – про все це ми розповімо в ще одній статті з циклу "Скоро до школи!"

Скоро до школи! 9 способів допомогти дитині з нетерпінням чекати на 1 вересня

Ми продовжуємо серію публікацій про підготовку до нового навчального року. У цій статті ми розповімо про те, як допомогти дитині не боятися школи, а з нетерпінням чекати першого навчального дня. Це питання найбільше цікавить батьків першокласників. Що ж потрібно робити для того, щоб прищепити позитивний інтерес до школи і на чому акцентувати увагу?

Страхи першого дня в школі

Кожна дитина боїться в тій чи іншій мірі першого дня в школі, дитячому садку. Навіть студентам страшно в перший день, не кажучи вже про шестирічного малюка. Як допомогти дитині адаптуватися в новому колективі і новій обстановці? Як розвіяти страхи маленького учня? Про це йдеться в нашій статті.

Складаємо список усього, що потрібно підготувати до школи

Ось уже й літо майже пролетіло. Відшуміли відпустки і пора налаштовуватися на робочий лад. Скоро почнеться новий навчальний рік і потрібно як слід до нього підготуватися. З чого ж почати і як налаштувати малюка на навчання після веселого літа?.