Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

5 способів пофарбувати яйця акварельними фарбами

5 способів пофарбувати яйця акварельними фарбами
 

Шукаєте більше ідей для великодньої творчості з дітьми? Як на рахунок розфарбовування яєць звичайними акварельними фарбами? Для цього можна використовувати як заготовки зі спустошеної яєчної шкаралупи, так і яйця для поробок з гіпсу. А ми розповімо вам про цілих п’ять техніка прикрашення яєць за допомогою звичайної акварелі!

Що знадобиться:

- 6 заготовок яєць для прикрашання;
- акварельні фарби;
- пензлики, піпетки, білий восковий олівець, шліфувальний папір.

Поливаємо яйця фарбою

пофарбувати яйця аквареллю
Наберіть пензликом побільше акварелі і просто пускайте крапельки від верхівки яйця вниз. Так ви отримаєте цікаві патьоки з градієнтом. Для зручності можна використовувати і піпетку – для малюка це буде новий цікавий навик.

Ефект старіння

пофарбувати яйця аквареллю
Акварель дуже прозора і лягає дуже тонким шаром. Тому, злегка потерши поверхню яйця шліфувальним папером, ви легко отримаєте цікавий ефект старіння!

Розпилюємо фарбу

пофарбувати яйця аквареллю
Розпилення білої фарби на великодні яйця – давно не новий прийом, але від цього він виглядає не менш цікаво. Просто розфарбуйте аквареллю яйця, як завгодно, а потім візьміть гуаш або темперу білого кольору (можна і золоту фарбу, вона виглядає дуже ефектно) і розпиліть за допомогою зубної щітки.

Фарбування з воском

пофарбувати яйця аквареллю
Ще один старий прийом, який малюкові здасться просто магією. Візьміть білий восковий олівець і намалюйте невидимий малюнок на поверхні яйця. Потім просто фарбуйте його аквареллю, і малюнок проявиться! Таким же чином можна нанести на яйця не просто малюнки, а секретні послання або побажання.

Фарбування з відбитком мережива

пофарбувати яйця аквареллю
Оберніть яйце шматочком мережива і фарбуйте поверх нього. Мереживо добре вбирає фарбу, тому пігмент в місцях, де воно стикається з яєчною шкаралупою, буде більш яскравим. Таким чином, коли ви знімете мереживо, побачите, що його візерунок відбився на яйці.

Насолоджуйтесь творчістю і не зациклюйтеся на результатах – сам процес прикрашання яєць аквареллю подарує дітворі море вражень!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас