Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як привчити дитину робити ранкову зарядку

Як привчити дитину робити ранкову зарядку
 

Ранкова зарядка – це незмінний атрибут всіх успішних людей. Посудіть самі, крім здоров'я вона несе в собі дисципліну – необхідно робити її щоранку, витримку – все робити за регламентом і режимом дня. Такі правильні норми, закладені в дитинстві, приведуть згодом до того що, зарядка буде не те, що звичкою, а нормою. Як почистити зуби, а спорт – ритуал, без якого не можна прожити і дня.

Залишилася справа за малим – як завжди пояснити дитині, що зарядка – це добре і робити її потрібно кожен день.

Існує кілька правил:

1. Займатися потрібно з моменту народження. Зарядку, яку ви робите з малюком (розводите ніжки і ручки в різні боки) – потрібно робити постійно. Уже в цей час закладається потрібний нам рефлекс.

2. Ставши старше, пропонуйте дитині вранці пострибати, як зайчик або коник. Помахати сонечку і політати по кімнаті, як метелик.

3. Під час зарядки включайте запальну музику, під яку хочеться активно рухатися.

4. Самі робіть зарядку з ентузіазмом і весело. Від вас залежатиме, як дитина буде сприймати активність вранці. Якщо для вас це буде в задоволення, то так буде і для крихітки.

5. Вправи не повинні бути нудними і одноманітними. Наприклад, потрібно політати як пташка, проповзти як мишка, пройтися по кімнаті, як собачка і т.д.

6. Діти дуже люблять наслідувати. Тому можна говорити про те, що улюблений персонаж тому і такий хороший, що робить кожен день зарядку.

Особливості зарядки в різному віці

• У 2-4 роки діти люблять грати. Тому всі вправи робляться з фантазією. Мишки вилізли у двір гуляти, а тут з'явився кіт, як злякалися і втекли мишки далеко-далеко. Повернулися вони назад у двір, сіли, лягли, покувиркалися від радості, що нікого немає, і пішли грати з улюбленими іграшками.

• У 5-6 років з'являється бажання конкурувати. Тому можна пропонувати малюкові на швидкість присідати, бігати і робити різні вправи. Підбивати його, щоб він швидше все робив, а то не отримає улюбленої цукерки.

Хочеться все ж таки зробити великий акцент на тому, що наслідувати і копіювати будуть саме вас. Тому будьте самі прикладом для своїх дітей – займайтеся самі спортом і робіть зарядку вранці.

З повагою, дитячий клуб Champion Kids

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас