Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як максимально оздоровити дитину влітку?

Як максимально оздоровити дитину влітку?
 

Літо – це відмінна пора, яку обожнюють всі діти. І це не дивно. Адже влітку можна і купатися, і бігати, і грати на вулиці, і їсти прямо з городу улюблені фрукти.

А ще літо – це відмінна пора для оздоровлення малюка. Активні фізичні навантаження на свіжому повітрі купання в морі, лісові прогулянки, вітаміни з грядки – все це збагачує організм, зміцнює імунітет і сприяє загартовуванню організму.

Відпочинок на морі. Мабуть, найпопулярніший вид відпочинку в нашій країні. Солона вода, морське повітря справляють приголомшливий вплив на здоров'я і дітей, і дорослих. Але варто пам'ятати про одне правило. У перший тиждень адаптації малюк не сприймає цього благотворного впливу. Якщо ви їдете з маленькою дитиною на море, то тоді варто їхати хоча б на 3 тижні і це мінімум.

Не забороняйте купатися малюкові в море. Навпаки, нехай помочить ніжки, поплескається на бережку. Повітря, вітер, температура води – все це сприятиме загартуванню організму найкращим чином. Ще важливо, щоб малюк бігав саме босячком по пляжу. Це буде сприяти профілактиці плоскостопості і стане відмінним масажем стоп, а там, як відомо, знаходяться всі нервові закінчення. Гуляйте пляжем, досліджуйте місцевість і знайомтеся з новими дітками. Варто тільки пам'ятати, що дитячий час під активним сонцем – це до 10-00 і після 17-00.

Відпочинок в лісі. Багате киснем лісове повітря дає величезну порцію продуктивної енергії і радості. Для маленьких діток – це найкраще знайомство з природою, з водоймами. Оскільки нерідко діти бояться моря, варто починати знайомство з річки або озера. У лісовій місцевості головне – це уникати укусів комах.

Активність. Вона повинна бути постійно протягом всього періоду відпочинку. Грайте з малюком в різні ігри, бігайте, веселіться, дурійте. Адже влітку це якраз і потрібно активно робити. Рух – це життя.

Вітаміни. Влітку їх як ніколи багато. Фрукти і овочі повинні бути в обов'язковому порядку на столі і в раціоні. І чим більше їх буде, тим краще. Зараз в інтернеті велика кількість всіляких нарізок і викладок для діток з овочів і фруктів, що можна легко використовувати при годуванні малюка. Овочі ховаємо в м'ясний фарш, фрукти – в солодкий сирок, в молочний коктейль.

Відмінного вам літнього відпочинку і зміцнення організму.

З повагою, дитячий клуб Champion Kids

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас