Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

6 здорових альтернатив білому хлібу

6 здорових альтернатив білому хлібу
 

«Хліб – всьому голова» – так вчили нас з дитинства, змушуючи їсти з хлібом буквально все. Але одна справа – хліб, випечений з якісної домашньої пшениці, води, солі і закваски, і зовсім інше – той, що продається в магазинах. Про те, чому варто відмовитися від вживання білого хліба, написано чимало статей, загальний висновок з яких один – сучасний хліб не містить в собі нічого корисного: він шкідливий для фігури і здоров'я, і його просто небезпечно давати дітям. Чим же замінити хліб в щоденному раціоні?

Піта

Ви ще не знайомі з нею? Що ж, ну і даремно, радимо якомога швидше спробувати. Адже піта – арабський хліб – це унікальний продукт, який підкорює з першого шматочка своїм тонким, ніжним смаком, при цьому вона досить ситна. На відміну від магазинного хліба, справжня піта містить тільки борошно, воду і сіль. Вона прекрасно підходить в якості здорового доповнення до першого, другого або навіть на десерт. Плюс, її легко можна начинити сиром, джемом, м'ясом, грибами – чим завгодно!

Хлібці

Що приваблює в них? По-перше, вони забавно хрумтять; по-друге, вони дуже поживні і корисні; і по-третє, вони самостійно можуть замінити повноцінний перекус. Хлібці прекрасно підходять як для перших страв, так і для сендвічів – спробуйте, і ви теж закохаєтесь в них.

Лаваш

Ще одна прекрасна альтернатива магазинному хлібу. З тонкого лаваша можна робити смачні спрінг-роли для швидкого і корисного перекусу, загортаючи всередину будь-які улюблені інгредієнти. Також він прекрасно підходить в якості доповнення до звичайних страв, оскільки володіє тонким нейтральним смаком, адже в його складі – тільки борошно, вода і сіль, і ніяких дріжджів і шкідливих добавок.

Домашні булочки з висівок

Якщо у вас є трохи вільного часу і бажання побалувати своїх домочадців чимось особливо смачним і корисним, тоді рекомендуємо спробувати спекти смачні, корисні і ароматні домашні булочки з висівок. Для їх приготування просто змішайте 3 ст. ложки висівок, 1 ст. ложку сиру, додайте яйце і трохи солі за смаком, все ретельно перемішайте і з отриманого тіста сформуйте невеликі коржі. Випікайте їх до готовності, близько 8-10 хвилин в розігрітій духовці до 190 градусів. Ці булочки не тільки неймовірно смачні, а й корисні, оскільки містять багато клітковини і вітамінів, якими багаті висівки.

Тортілья

Це мексиканські коржі з кукурудзяного борошна, які також часто використовують для приготування тако. Самі по собі вони найбільше нагадують звичний нам вірменський лаваш, при цьому готуються вони вкрай просто, і кожна господиня може спробувати зробити їх у себе на кухні.

Листя салату

Як би це дивно не звучало, але листя салату також може служити відмінною альтернативою хлібу, так як воно прекрасно поєднується з сиром, м'ясом та іншими продуктами. «Бутерброд» або будь-яка начинка, яку ви звикли класти на хліб, загорнута в листя салату і приправлена улюбленим соусом – це дуже смачно, соковито і набагато корисніше за звичайний сендвіч.

Смачного!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас