Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Апетитні факти про суші, яких ви не знали

Апетитні факти про суші, яких ви не знали
 

У наш час не так просто знайти людину, яка б не любила суші. Цей японський делікатес, з'явившись у нас, швидко завоював наші серця! Такі смачні і різноманітні – сашимі, нігірі, спайс, роли... Як же не побалувати себе такою смакотою?

Благо, сьогодні замовити суші або знайти затишний суші-ресторанчик в будь-якому місті не важко, та й багато сучасних господинь вже навчилися загортати роли з улюбленими начинками вдома. Але що ви насправді знаєте про дану страву?

Трохи історії, етикету та інших цікавих фактів про суші

1. Сира риба без рису, маринованого в рисовому оцті, називається «сашимі».

2. Фуназуші (Фунадзусі) – спосіб приготування риби, в процесі якого вона обгортається рисом і залишається «дозрівати» на півроку. В результаті у риби з'являється кислуватий смак, званий «умамі».

3. Перший зареєстрований випадок споживання суші західними людьми стався в 1953 році, коли Принц Акіхіто подав японський делікатес американським чиновникам.

4. Рисовий оцет значно змінив спосіб приготування суші та їхній смак. Якби не цей чарівний інгредієнт, ми б напевно не так любили суші.

5. Суші можна їсти руками, принаймні японські шеф-кухарі так рекомендують.

6. Коли ви вмочаєте нігірі в соєвий соус, їх потрібно мокати тільки тією стороною, яка покрита рибкою (ні в якому разі не рис). В іншому випадку рис буде розпадатися і падати в соус.

7. Імбир подають до суші, щоб очистити піднебіння і освіжити смак, щоб ви могли повною мірою насолодитися наступним шматочком.

8. Найкращий спосіб їсти суші – переходячи від легкої риби до більш важкої.

9. Японці стали готувати суші з лососем порівняно недавно, так як його тільки в 1980 році вперше завезли в Японію норвежці.

10. Нігірі суші потрібно з’їдати відразу весь шматок.

11. Використовувати занадто багато совевого соусу (більше, ніж потрібно) – поганий етикет. Ви повинні налити зовсім трошки і додавати, якщо вам буде потрібно більше.

12. Місо суп випивається в кінці, щоб посприяти травленню.

13. Справжні суші-майстри «масажують» восьминіга, перш ніж його приготувати.

14. Японці не харчуються суші постійно, по три рази на день.

15. Більшість наших суші-майстрів не пройшли необхідні 2 роки навчання, як це робиться в Японії. Як правило, вони тренуються готувати суші всього пару місяців.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас