Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Види виховання дошкільнят

Види виховання дошкільнят
 

Види виховання дошкільнят Сім'я – це відображення життя дитини. Тому важливо батькам дати правильне виховання в усіх сферах. Які ж це сфери і на що потрібно звернути увагу при вихованні малюка, зараз вам розповімо.

ВИДИ ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ

1. Фізичне. Це основа розвитку крихітки. Адже через тілесне йде і розвиток розумовий. Тому з самого народження варто робити масаж, пізніше займатися загартовуванням, спортом, багато піших прогулянок здійснювати. Дитина має бути активною, бігати, стрибати, грати і веселитися.

2. Інтелектуальне. Це мова, розум, розуміння і аналіз сказаного, побудова речення і т.д. Батькам потрібно відповідати на питання крихітки, підживлювати весь час її цікавість і зацікавленість усім навколо.

3. Логічне. Це вміння донести свою думку, узагальнити і порівняти.

4. Мовне. Чітка і правильна вимова звуків, постановка речень. Потрібно весь час поповнювати словниковий запас.

5. Естетичне. Це привчання дитини до музики, театру, мистецтва, творчості. Щоб малюк не просто милувався красою, а ще й сам захотів щось створювати. Це розвиток фантазії, уяви.

6. Трудове. Це прищепити любов до праці і повагу до діяльності іншої людини.

7. Гендерне. Це побудова лінії поведінки чоловік/жінка. З 4-х років діти вже розуміють і усвідомлюють статеву різницю. З цього моменту вони починають переймати у батьків модель поведінки і проявляють її в суспільстві.

Не завжди мами і тата можуть у всіх сферах і правильно донести дитині потрібну інформацію. Іноді потрібно звернутися до професіонала, щоб підкоригував і вклав в дитину базу знань з різних сфер.

Головне, батьки, пам'ятайте, що дитина бере приклад саме з вас. Так що будьте гідним прикладом для наслідування.

З повагою, дитячий клуб Champion Kids

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас