Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Господині на замітку: коли використовувати кухонний комбайн, блендер, занурювальний блендер, міксер з чашею

Господині на замітку: коли використовувати кухонний комбайн, блендер, занурювальний блендер, міксер з чашею
 

Всілякі кухонні комбайни, блендери і міксери – найпоширеніша побутова техніка для кухні. І на перший погляд може здатися, що всі вони виконують приблизно одні й ті ж самі функції. Зрештою, всі вони за допомогою обертових лез подрібнюють або змішують.

І комбайни, і блендери, і міксери за найвигіднішими оптовими цінами ви зможете придбати в інтернет-магазині а-плюс - a-plus.ua. Проте всі чотири прилади (комбайн, блендер, занурювальний блендер і міксер з чашею) навряд чи помістяться на кухні, та й навіщо витрачати зайві гроші і захаращувати дорогоцінний простір? Як же зробити правильний вибір, облаштовуючи свою кухню?

Блендер з чашею

У блендера леза не дуже гострі, він перетворює тверді продукти в пюре завдяки силі мотора. Звичайний блендер з чашею ідеально підходить для приготування смузі і коктейлів з рубаним льодом. Можна з його допомогою приготувати і суп-пюре, але для цього краще підходить занурювальний блендер (чому – розповімо далі). Проте, чаша з кришкою в звичайному блендері не дозволяє рідині вихлюпуватися. Тому, коли вам потрібно надати продуктам ідеально однорідну консистенцію без грудочок, користуйтеся блендером з чашею.

Стаціонарний блендер

Не хочете мити зайвий посуд після готування? В цьому випадку погружний блендер стане вашим рятівником. Крім того, він ідеально підійде для випадків, коли страву потрібно пюрувати кілька разів, адже кожен раз переливати вміст каструлі в чашу блендера і назад – м'яко кажучи, незручно. Найкраще погружний блендер справляється зі стравами, в яких є рідина, як соуси і супи. Його мотор не такий потужний, як у звичайного блендера, тому занадто тверді продукти він може «не взяти». І запам'ятайте: не користуйтеся занурювальним блендером в дрібних ємностях – його леза повинні бути повністю занурені, інакше страва розбризкуватиметься.

Кухонний комбайн

Леза кухонного комбайну ребристі і дуже гострі, а ось мотор не такий потужний, як у блендера. Комбайн – прекрасний багатофункціональний інструмент, так як ефективно справляється з багатьма завданнями. З його допомогою ви можете швидко подрібнити тверді продукти (як горіхи або насіння), дрібно нарубати овочі для соусу або супу і навіть замісити тісто. А ось не рекомендується користуватися кухонним комбайном при приготуванні рідких страв. Так, ви можете пюрувати в ньому суп, але вам доведеться робити це в декілька заходів, так як наповнювати чашу комбайна до кінця не рекомендується. Найкраще використовувати його для приготування густих страв і тих, в яких повинні залишатися шматочки різних продуктів (особливо, якщо це продукти різної щільності).

Міксер з чашею

Як правило, такі міксери йдуть в комплекті з різними насадками і найкраще підходять для випічки, коли потрібно вимішувати і збивати. З його допомогою ви зможете готувати ідеальне тісто, глазурі, начинки... так, як руками б не змогли.

Отже, виходячи з того, що ви частіше готуєте, ви можете вибрати свого кухонного помічника!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас