Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Музична суперечка

Дитяча казка: Музична суперечка
 

На сцені йшов музичний концерт, який дуже подобався глядачам. Вони раз за разом аплодували та вигукували «Браво».

- Хоча ці оплески - моя заслуга, але я розділю їх з вами, - ніжно заспівало фортепіано, звертаючись до інших інструментів.

Почувши ці слова, гітара від обурення видала фальшиву ноту, а скрипка в розгубленості замовкла.

- Чому ж оплески - твоя заслуга? - проспівала баритоном віолончель. - Я ж теж була солісткою в оркестрі, і мій співучий сумний голос припав до душі глядачам. Значить, це мої оплески.

В розмову включилася флейта:

- Вибачте, друзі, що втручаюся, - просвистіла флейта своїм повітряним голосом, що нагадує спів птахів, - ну ви ж не станете сперечатися, що я сама мелодійна серед вас? Погодьтеся, оплески глядачів - мої.

- Не згоден! - загримів барабан. - Це я задавав ритм всьому концерту! І якби не я, то глядачі б заснули від ваших сумних голосів!

Фортепіано хотіло заперечити, але тут в суперечку вступили гітара, арфа та бубон. Голоси музичних інструментів ставали все голосніше, перебивали один одного. Тому музика, що звучала зі сцени, перестала бути красивою, а стала схожа на гучний неприємний шум. Глядачі в залі здивовано переглядалися. Тепер їм зовсім не хотілося аплодувати та кричати «Браво».

- Перестаньте сваритися, - строго сказала диригентська паличка, за допомогою якої диригент керував оркестром. - Кращий - це не той, хто найгучніше кричить, а той, хто добре виконує свою роботу, поважає і підтримує своїх друзів і не свариться з ними через дрібниці. Ви все сьогодні старалися, добре грали, тому всі заслужили оплески і похвалу від глядачів. Ну а зараз ви сваритеся і ось-ось зірвете концерт!

Тільки тепер музичні інструменти помітили незадоволені обличчя глядачів. Вони тут же перестали сваритися і знову заграли свої партії, слухаючи команди диригентської палички. А в подяку за свою хорошу гру музиканти їх музичні інструменти почули гучні оплески і вигуки «Браво».

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Надзвичайний Жако

Одного дня у міському парку з’явився дивний птах. Сірий, але не голуб. З великим дзьобом, та не ворон. З червоним хвостом, однак не півень.

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.