Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

4 міфи про правильне харчування, які ускладнювали вам процес схуднення весь цей час

4 міфи про правильне харчування, які ускладнювали вам процес схуднення весь цей час
 

«Забудь про солодке і жирне!», «Не їж після 18!», «Звикай до позбавлених смаку салатів!», - всі ми по тисячу разів чули ці та інші закостенілі слогани, які подаються нам як «закони правильного харчування і стрункої фігури» . Поспішаємо вас порадувати: 90% стереотипних тез про «здорову їжу» - не більше ніж міф, зіпсований телефон між дієтологом і мільйонами жінок і чоловіків. Представляємо вашій увазі 4 найпоширеніші міфи про правильне харчування, в які вже давно пора перестати вірити.

1. «Не їж після 18!»

Годинник пробив 18 – холодильник на замок. До сну ще 6 годин, в які ви можете розраховувати лише на воду. Знайомий сценарій? Саме час про нього забути! Насправді, все простіше і очевидніше: не варто приймати важку їжу за 3-4 години до сну. Це пов'язано не з тим, що в цей час всі засвоєні вами калорії перетворяться в жир – це потрібно для того, щоб під час сну ваш організм відпочивав, а не витрачав додаткову енергію на переробку їжі.

2. «Щоб схуднути – треба якомога менше їсти!»

Багато жінок тішать себе думкою про те, що некалорійний обід на роботі і легка вечеря вдома – нехай і не найкращий приклад здорового режиму харчування, але точно призведе до зниження ваги. Це зовсім не так. Приймаючи їжу 2 рази на день, ви вводите організм в стан стресу, що змушує його більше «відкладати на потім». Крім того, постійне відчуття невгамовного голоду часто змушує переїдати в ці 2 прийоми їжі, що призводить ще й до розтягування шлунка, надалі – потреба у великих порціях. Щоб відчувати себе в тонусі і втрачати зайві калорії, необхідно робити цілих 5 прийомів їжі на день – 3 повноцінних і 2 перекуси.

3. «Забудь про солодке!»

Майже кожна відома дієта «кричить» про те, що «солодке – ворог стрункої фігури». Але хто сказав, що солодощі обов'язково повинні бути шкідливими? Всього має бути в міру. Само собою, насідати на шоколадні цукерки і торти не варто (це в принципі шкідливо для здоров'я), але ось низькокалорійними, легкими десертами можна себе і побалувати. Крім того, існує також маса солодощів і для тих, хто стежить за фігурою і здоров'ям. Наприклад, батончики АХА з фруктами і ягодами не тільки корисні для організму завдяки безлічі вітамінів і мінералів, але також стануть смачними ласощами для ласунів. Не позбавляйте себе улюблених солодощів – знайте міру і не забувайте, що ласощі можуть бути і корисними!

4. «Вуглеводи? Ні в якому разі!»

Дуже часто бажаючі схуднути здригаються від слова «вуглеводи», вважаючи їх найлютішим ворогом стрункого красивого тіла. Насправді, вуглеводи бувають різні: прості і складні. Прості вуглеводи в більших кількостях дійсно можуть нашкодити фігурі і здоров'ю. Вони містяться в фастфуді і солодощах, швидко засвоюються і ненадовго позбавляють відчуття голоду. Складні вуглеводи, навпаки, є корисним атрибутом будь-якої дієти. Після них довго не хочеться їсти, а ще вони корисні для організму в цілому. Прикладом такого продукту є вівсянка. Хто скаже, що її потрібно виключити з раціону? Зовсім навпаки!

Представлені міфи – це лише маленька частина наслідків «зіпсованого телефону». У страху набрати вагу, жінки дуже перебільшували всі закони правильного і здорового харчування. Бути стрункою, позбутися зайвих калорій, завжди відчувати себе в тонусі – набагато простіше, ніж ви думаєте. Їжте 5 разів на день, не забувайте про здорові перекуси, віддавайте перевагу яскравим овочам і фруктам, дотримуйтеся міри щодо солодощів, і звичайно – частіше посміхайтеся своєму відображенню в дзеркалі!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас