Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чи шкідливий для малюка одноразовий підгузок?

Одноразові підгузки

Долі всіх винаходів, покликаних полегшити нашу працю, схожі як сестри: на зміну недовгій ейфорії, викликаній усвідомленням чергової перемоги над побутовими проблемами, приходять сумніви в безпеці новинки.

Далі йде низка удосконалень, які не тільки не зменшують кількість скептиків, але і породжують нових. Подібно воді, що перетворює колючий камінчик в приємну на дотик гальку, вічний спір песимістів з оптимістами обточує і полірує винаходи, надаючи величезній масі споживачів можливість отримати найкраще з можливого.

Використовувати чи ні одноразові підгузки? Над цим питанням, як правило, замислюються мами одного або двох дітей. Якщо ж у родині, наприклад, троє малюків-однолітків, чоловік, який на роботі з раннього ранку до пізнього вечора, і повна відсутність бабусь в полі зору, мамі навряд чи прийде в голову відмовитися від досягнень прогресу.

В Україні одноразовий підгузок для стислості звичайно називають памперс, - підгузки саме цієї фірми одними з перших прийшли на український ринок. Винайдені вони були більш 40 років тому в США і стільки ж років безперервно вдосконалюються.

Сучасний підгузок схожий на свого попередника хіба що формою, і то дуже віддалено. Якщо використовувати памперси розумно, тобто не тримати в них малюка цілодобово, шкоди від них не буде. Через кожні 2-3 години, в залежності від наповнення, підгузок потрібно міняти. Якщо температура в квартирі дозволяє, дайте дитині полежати голяка хоча б декілька хвилин. Не варто при кожній зміні підгузка підмивати малюка з милом.

Будь-яка жінка, що доглядає за собою, знає, як мило сушить шкіру, а тим більше шкіру новонародженого. Якість водопровідної води сьогодні теж, на жаль, сильно відрізняється від бажаного і при частому митті у багатьох малюків на шкірі з´являються почервоніння і лущення. Набагато безпечніше скористатися спеціальними дитячими вологими серветками.



Кожна дитина індивідуальна, - можливо, вашому маляті буде комфортно в будь-якому підгузку, а можливо доведеться підбирати як форму, так і наповнення, - у кожної марки вони трішки різняться, так само, як і склад рідини у вологих серветок.

Коли малюк починає сидіти, краще перейти на підгузки у формі трусиків. Вони трохи дорожчі, проте у них немає застібок у вигляді смужок, які при сидінні врізаються в ніжну шкіру малюка, і до того ж вони менше сповзають. Трусики, залежно від фірми-виробника, можуть мати різні типи застібок, які розташовані звичайно по всій довжині бічних швів, або не мати їх зовсім.

Якщо рівень ваших доходів або особливості характеру змушують вас переживати при вигляді кожного використаного памперса, вам допоможуть спостережливість та кмітливість. Спробуйте діззнатись, коли і як ваш малюк найчастіше ходить по-великому. Зазвичай випорожнення кишечнику у новонароджених відбувається рефлекторно відразу або під час годування, причому їх мордочки при цьому завмирають, вираз обличчя тривожний або здивований, а погляд спрямований всередину себе.

У такі моменти можна вкладати дитину на клейонку, покриту звичайним тканинним або марлевим підгузником. Після 6 місяців багато дітей сплять сухими майже кожну ніч і в денний сон. Якщо посадити маля на горщик відразу після пробудження, то памперс залишиться сухим.

Частіше за все над питанням, використовувати чи ні одноразові підгузники, замислюються мами хлопчиків. Їх цікавить, чи не занадто висока температура всередині надітого підгузка і як вона позначиться на репродуктивній функції. Для того, щоб остаточно вирішити для себе це питання краще за все власноруч провести експеримент з вимірювання температури.

За допомогою сучасного електронного термометра це зробити не складно, потрібно всього 30 секунд. Для порівняння можна також виміряти температуру під непромокальними трусиками, які використовували наші бабусі. Після такого експерименту у вас вже точно не залишиться сумнівів, на чому ж зупинити свій вибір.

За матеріалами 4kids.com.ua

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас