Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Відновлюємо шкіру, волосся і нігті після морського відпочинку

Відновлюємо шкіру, волосся і нігті після морського відпочинку
 

Ну кому ж з нас не подобається просто поставити все на паузу і виїхати у відпустку – розслабитися і освіжитися? Звичайно ж, це обожнюють усі, особливо, якщо мова йде про відпочинок на морському узбережжі. Плюси морського відпочинку можна перераховувати нескінченно, але є у нього і один мінус – сонце, море і пляж не найкращим чином позначаються на здоров'ї нашої шкіри, волосся і нігтів. Як відновити всю цю красу після поїздки на море?

Суха шкіра

Це, мабуть, найпоширеніша проблема після відпустки, проведеної на пляжі. А все через велику кількість сонця, морського вітру, солоної води, зміни режимів сну і харчування. Перше, що ви повинні зробити, щоб відновити водний баланс – почати пити побільше води. Таким чином, шкіра почне зволожуватися зсередини. Також користуйтеся хорошою зволожуючою косметикою і вдень, і вночі, буквально налягайте на неї.

Тьмяна шкіра

Так, після морського відпочинку шкіра може ставати тьмяною. З цим допоможе боротися також активне пиття води. Але ще не забувайте регулярно робити пілінг, а також користуватися живильною косметикою по догляду. Обов'язково спробуйте серію доглядаючих засобів IDEALIA від Vichy. У неї входять креми і сироватки, які допоможуть відновити рівний сяючий колір обличчя і наповнити шкіру енергією.

Пігментація і акне

Ви можете пити більше води або детокс-напоїв, щоб очистити проблемну шкіру. Також спробуйте пити зелений чай, який також ефективно виводить токсини з організму і шкіри. Глибоке очищення за допомогою пари, масок на основі продуктів Мертвого моря і землі Фуллера – також прекрасна ідея!

Почервоніння і запалення на шкірі

Користуйтеся заспокійливими засобами, як трояндова вода, гамамеліс, алое вера або пантенол. Крім цього ви можете наповнити свій раціон протизапальними продуктами: волоські горіхи, броколі, йогурт – вони також допоможуть поліпшити загальний стан шкіри.

Тьмяне волосся

Сухе і тьмяне волосся – ще одна дуже поширена проблема після відпочинку на морі. Відновити його допоможе інтенсивне зволоження та живлення за допомогою всіляких масок, бальзамів і олійок (як покупних, так і домашніх).

Ламкі або полущені нігті

Солона морська вода зневоднює не тільки шкіру, а й нігті, тому і вашим нігтиками потрібен особливий догляд після відпустки. Якщо є можливість, сходіть в салон на манікюр і педикюр. Удома можна зробити парафінотерапію. А також налягайте на зволожуючі креми для рук і ніг, і наносіть їх обов'язково на нігтьові пластини, а кутикулу регулярно змащуйте олійкою.

Темні круги і мішки під очима

Ця проблема може виникнути внаслідок недосипання у відпустці. Спробуйте робити маски для шкіри навколо очей, користуватися спеціальними кремами – всі ці засоби доступні в сучасних магазинах. А також дуже ефективними можуть бути домашні засоби: пакетики зеленого чаю, косметичний лід, картопля і огірок.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас