Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Залізний дракон

Дитяча казка: Залізний дракон
 

Життя мешканців країни Там-тамії було добрим і спокійним. Але одного разу до її кордонів наблизився Залізний дракон.

Колись він був звичайним драконом, який нападав на міста та країни, щоб налякати людей та захопити території. Але йому це ніколи не вдавалося, тому що армії завжди давали дракону відсіч. Тоді він звернувся до Злого майстра з проханням зробити для нього залізні обладунки. Мовляв, так, жодна людська зброя не вразить його, і він підкорить собі людей. Натомість дракон пообіцяв передати Злому майстру частину захоплених країн. Злий майстер погодився.

І ось тепер Залізний дракон в своїх міцних залізних обладунках підібрався до країни Там-тамії.

Мешканці країни, там-тамівці, зібралися на збори, щоб вигадати, як дати відсіч Залізному дракону.

- Тепер в нас немає такої зброї, щоб могла здолати дракона. Давайте здамося йому, інакше загинемо в битві з ним, - запропонували деякі там-тамівці.

- Ні, неможна здаватися! – заперечували інші там-тамівці. – Давайте вигадувати нову, потужну зброю, а поки боротися з Залізним драконом тією зброєю, що маємо.

- Але дракон вже близько, і ми не встигнемо створити нову зброю, - казали інші люди. Словом, там-тамівці не знали, як вдіяти, а часу на роздуми вже не було. І ось серед великої юрби пролунав голос там-тамівця Хоробрика:

- А давайте спробуємо перемогти Залізного дракона не силою, а хитрістю! – запропонував він. – Заманимо його у море. У воді йому буде важко пересуватися в своїх залізних обладунках, а від солоної води залізо почне швидко псуватися та ржавіти. Ось і втратить він свою силу.

Там-тамівці схвалили пропозицію Хоробрика. Коли Залізний дракон перетнув кордон, мешканці країни зібралися в самому морі – на човнах, на кораблях та баржах.

«Добре, що всі люди в одному місці зібралися», - подумав про себе дракон. – «Всіх разом налякаю та підкорю, а хто буде чинити спротив - загине». З цими словами Залізний дракон увійшов в море. Він просувався далі, до кораблів, човнів та барж. В один момент він зрозумів, що більше не може рухатися через свої важки обладунки, які вже почала руйнувати солона вода.

Тут Залізному дракону стало не до жартів.

- Витягніть мене звідси! – заверещав він. - Ні, лишайся в морі, наче затоплений корабель. Так ти ніколи не зможеш заподіяти нікому шкоди! – закричав у відповідь Хоробрик.

- Врятуйте мене, - заплакав Залізний дракон. – Я більше не буду ображати людей, а, навпаки, стану вам у пригоді.

Хоробрик порадився з іншими там-тамівцями та сказав:

- Добре. Зараз ми звільнемо тебе від твоїх залізних обладунків. А натомість ти будеш оберігати Там-тамію від ворогів та допомагати нам по господарству. Наприклад, на полі працювати, чи вантажі перевозити. А якщо надумаєш обманути, то в нас на тебе є така зброя, що ця пастка в морі здасться тобі жартом. Згоден?

Звичайно, ніякої секретної зброї у там-тамівців не було, але Хоробрик сказав це так грізно, що Залізний дракон повірив йому та погодився на всі умови.

Люди звільнили дракона від важких обладунків та допомогли йому вибратися з моря. Він дійсно почав допомагати людям та оберігав кордони Там-тамії,. Його навіть полюбили мешканці країни, а особливо діти, яких він катав на спині. Дуже швидко дракон відчув, що бути добрим та корисним набагато приємніше, ніж злим та кровожерливим. Тепер в нього навіть гадки не було робити щось погане.

А там-тамівці зрозуміли, що справжня сила не в потужній зброї, а в умінні об’єднуватися, бути цілеспрямованими, використовувати розум та кмітливість.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.

Дитяча казка: Дракончик Дро та морозиво

«Морозива багато не буває», - міркував дракончик на ім’я Дро, доїдаючи восьмий кілограм холодних ласощів.

Ой, як же він помилявся! Приємне відчуття від смаку змінилося неприємним усвідомленням, що тепер у дракона зовсім не виходить випускати вогонь з пащі. І горло нестерпно боліло.

Дитяча казка: Пригоди автомобільчика

Матвійкові на честь Дня народження подарували крутезний іграшковий автомобіль. Інерційний, з великими, мов справжніми колесами. Його дверцята та багажник могли відкриватися, а якщо натиснути на кнопку, то під час руху машинка світила фарами і видавала гучне «бі-бі».