Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

3 головні поради з харчування в офісі

3 головні поради з харчування в офісі
 

У кожного з нас літо проходить по-своєму: для когось це море і подорожі, а для когось – підкорення кар'єрних вершин. Існує мільйон статей про те, як «підготувати своє тіло до пляжного сезону», а ось про правильну і здорову «офісну дієту» говорять зовсім мало. Як зберегти прекрасну фігуру і самопочуття, якщо у вас сидяча робота, а навколо стільки тортиків, піци, цукерочок і кави? Ми підготували 3 найголовніших правила, дотримуючись яких ви зможете підтримувати себе в тонусі на роботі, і навіть скинути кілька «насиджених» кілограмів.

1. Не забувай снідати

Так, так, ти вже точно про це чула, але, як не крути, цей пункт залишається must-have будь-якого «маніфесту правильного харчування». Сніданок заряджає необхідними калоріями, які допоможуть тобі почати день ефективно і залишатися продуктивною протягом довгого часу. Подбай про те, щоб твій перший прийом їжі складався з білкової їжі, корисних «складних» вуглеводів і продуктів, що містять клітковину. Такий сніданок допоможе тобі довго залишатися ситою і вбереже тебе від шкідливих перекусів шоколадними батончиками і печивом.

2. Не пий багато кави

Кава – це вже свого роду офісна класика. Практично кожна з нас не може почати день без «підбадьорливого напою». Так, кава прискорює кровообіг і діє на певні мозкові рецептори – це і змушує нас відчувати себе більш енергійними. Однак вся ця «магія» виснажує тебе вже до другої половини дня, змушуючи відчувати себе ще більш втомленою і сонною, ніж вранці. Якщо твій раціон збагачений вітамінами і всіма необхідними для організму речовинами, ти і без кави будеш прокидатися бадьорою і повною сил.

3. Їжа в офісі: «чим», «коли» і «як» харчуватися

Для того, щоб відчувати себе в тонусі, необхідно правильно визначити, що, коли і як ти вживатимеш в їжу на роботі.

«Чим?»

Подбай про свій обід заздалегідь. Прикупи парочку невеликих ланч-боксів і експериментуй з їх наповненням. Крупи і зернові, м'ясо, риба, овочі, фрукти – комбінуй свої здорові обіди сама, замість того, щоб купити хто знає що в сусідньому кафе.

«Коли?»

Не забувай про прийоми їжі! Робота роботою, але доводити себе до сильного відчуття голоду загрожує переїданням і зайвими кілограмами. Щоб такого не відбувалося, забезпеч собі 2 перекуси на день (між основними прийомами їжі). Важливе правило – перекус повинен бути здоровим. Шоколадки і булочки тільки розігріють відчуття голоду і осядуть на стегнах. Відмінний приклад здорового перекусу – каші в сашетах АХА з натуральними фруктами, ягодами і злаками. Вони відмінно втамовують відчуття голоду, при цьому відновлюючи баланс вітамінів і мінералів в організмі, швидко повертаючи тобі енергію. А щоб приготувати собі такий корисний перекус, знадобиться не більше 5 хвилин, що ідеально впишеться в твій робочий графік.

Кожен день прокидатися з посмішкою, відчувати себе здоровою і енергійною на роботі – це не так складно, як здається на перший погляд. Звикай до повноцінних корисних сніданків, носи з собою ланч-бокси зі здоровим обідом, дотримуйся раціону, забезпечуй собі корисні перекуси з АХА, і питання відмінної фігури при сидячій роботі в офісі більше ніколи не буде для тебе проблемою!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас