Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як допомогти дитині набути корисних звичок

Як допомогти дитині набути корисних звичок
 

Всі ми знаємо, що основні цінності формуються саме в дитинстві. Все, з чим ми йдемо по життю: наші цінності, установки, погляди, звички – це те, що наші батьки вклали в нас. Тому так важливо зробити все, щоб дитина була здоровою, міцною і щасливою.

Батькам важливо привчити малюка харчуватися правильно, займатися спортом, вести активний спосіб життя, бути вихованим і ввічливим, надавати підтримку ближньому, не скупитися, весь час прагнути до розвитку, бути помічником мамі і татові.

«Святе місце пустим не буває». Якщо дитина не буде займатися спортом, то замість ранкової пробіжки, ігри у дворі в футбол, буде сидіти вдома і грати в планшет. Чим раніше ви почнете їх привчати, то краще буде і для вас, і для дитини. Найідеальніший варіант – це не привчати, а з народження жити за здоровими принципами. Тоді ранкова пробіжка буде як норма, як чищення зубів.

Як формувати корисні звички

Почніть з себе. Діти копіюють батьків. Якщо для вас спорт – це норма життя, то і для дитини буде так само.

Не формуйте у малюка негатив. Коли ви хочете прищепити позитивну звичку, не лайте його, не ображайте його, якщо він не виконав ваше повчання. Мінус на плюс дає мінус. На підсвідомому рівні малюк буде сприймати ваші благі наміри з негативним досвідом навіть через час.

А ось позитивом якраз і потрібно! Підбадьорюйте, мотивуйте, створюйте умови. Наприклад, збираючись бігати, запропонуйте пограти в гру «Ракета/Черепаха». Той, хто повільно буде бігати, буде черепахою. Важливо підібрати відповідну інтонацію.

Не зупиняйтеся. Завжди на початку будь-якої справи йде підйом, а через деякий час спад. Це закономірне явище. Про це потрібно пам'ятати. Завдання батьків в такі хвилини не давати спуску і підтримувати малюка.

Цінуйте старання. Хваліть, дякуйте, але не критикуйте. Нехай прагнення дитини, нехай навіть і невдалі, будуть оцінені по достоїнству.

Любіть своє чадо і показуйте йому це. І будьте завжди прикладом для наслідування.

З повагою, дитячий клуб Champion Kids

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас