Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Натуральні трави, які допоможуть полегшити ПМС (і інші «жіночі неприємності»)

Натуральні трави, які допоможуть полегшити ПМС (і інші «жіночі неприємності»)
 

Це жахливо. Приходить цей період місяця, і ваш організм ніби сходить з розуму: емоційність, втома, спазми... Це природа нас так карає за те, що ми ще не народжували? Можливо. Але оскільки наше суспільство не може виділити нам тиждень на місяць, щоб тихенько «пересидіти» ці жіночі складності, нам доводиться знаходити способи полегшити собі (і оточуючим) життя в ці непрості дні.

Навіть ті, хто зазвичай не п'є таблетки, в ці дні подумує про те, щоб прийняти щось, щоб полегшити і біль, і позбутися від зайвих і непостійних емоцій. Насправді ж допомогти в цьому можуть найпростіші натуральні трави і рослини, які здавна використовувалися нашими бабусями для полегшення симптомів ПМС і менопаузи. Що ж можна прийняти?

Пустирник (leonurus cardiaca)

пустирник
Греки здавна використовували його для полегшення пологів. Зазвичай пустирник використовується при проблемах із серцем і жіночою статевої системою і чудово підходить жінкам будь-якого віку. При ПМС пустирник допомагає полегшити болючі спазми і зміцнити м'язи матки, запобігаючи спазмам. Також він допомагає викликати менструацію, яка пригнічується або затримується внаслідок стресу. А жінкам у віці диво-рослину допоможе полегшити симптоми менопаузи.

Пустирник також може використовуватися в поєднанні з іншими травами для регуляції гормонів, але через вплив на серцево-судинну систему, його не можна використовувати при сильних кровотечах. Також пустирник неможна використовувати при вагітності, але на початку пологів з його допомогою можна полегшити біль від переймів. А для новоспеченої матусі з тривогою і занепокоєнням він може стати справжнім рятівником від післяпологової депресії. На сайті liktravy.ua ви знайдете більше інформації про пустирник: показання, протипоказання, інструкція до застосування і корисні статті.

Клопогон гроновидний (cimicifuga racemosa)

Клопогон гроновидний
Корінь гроновидного клопогону знаменитий своїми протизапальними і м'якими седативними властивостями, тому його також давно вже використовують для полегшення болю і стресу під час ПМС. Він допомагає позбутися болючих спазмів і дратівливості і регулює баланс гормонів в організмі. А ще клопогон допомагає завагітніти, але під час вагітності його приймати вкрай не рекомендується.

Жінкам, які переходять на менопаузу, рослина також буде дуже корисною. Вона ефективно справляється з нападами жару, перепадами настрою і дратівливістю. Також клопогон гроновидний є ефективною альтернативою замісної терапії естрогенами для жінок, що не хочуть приймати гормональні препарати.

Кора калини (viburnum opulus)

кора калини
Вона використовується при всіх видах м'язових болів і спазмів, особливо пов'язаних з менструальним циклом. Це неймовірно ефективний спазмолітичний, в'яжучий і протизапальний засіб.

Заварюйте чайну ложку з гіркою кори калини в склянці води і пийте відвар перед і під час місячних. Він позбавить вас здуття живота і спазмів і сповільнить зайву кровотечу. Також кора калини безпечна для майбутніх мам, її приймають від безлічі ускладнень вагітності, але робити це можна тільки під наглядом лікаря-фітотерапевта.

Червона малина (rubus idaeus)

червона малина
З давніх-давен малина використовувалася жінками з метою зміцнення і тонізації м'язів матки на останньому триместрі вагітності. Також багато жінок говорять про те, що чай з листя малини на останніх строках вагітності допомагає заспокоїтися і повернути емоційне почуття контролю, яке часто втрачається у вихорі емоцій, який супроводжує виношування і народження дитини.

Також часто малину використовують перед і під час менструального циклу. Вона заспокоює м'язи матки, стимулюючи і регулюючи кровотік, а також допомагає позбутися болючих спазмів. І найкращий спосіб отримати максимум користі від малини – це саме готувати чай з її засушених листків. Якщо ви вирішили сушити листя малини самостійно, не заварюйте його до того, як воно повністю висохне: під час висихання з нього випаровується речовина, яка важко перетравлюється.

Полин (artemisia vulgaris)

полин
Полин – гірка рослина, що заспокоює, допомагає впоратися зі стресом і напругою, які можуть стати причиною затримки менструації. Тому його використовують, щоб стимулювати місячні і збалансувати репродуктивний цикл. Також він сприяє фертильності і підсилює лібідо. Але якщо ви вагітні або намагаєтеся зачати малюка, приймати полин вам протипоказано.

Полин можна приймати у вигляді чаю або екстракту, але тільки на ніч, так як він має заспокійливі властивості.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас