Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чи потрібен вашій шкірі пілінг?

Чи потрібен вашій шкірі пілінг?
 

Всі ми знаємо, наскільки важливий регулярний пілінг в щоденному догляді за шкірою. Відлущування – невід'ємна частина боротьби з тьмяністю шкіри, її віковими змінами, пігментними плямами і висипаннями. Але і переборщувати з пілінгом також не можна. Як же зрозуміти, чи потрібен пілінг вашій шкірі?

Щоб зрозуміти, чи є на поверхні шкіри омертвілі сухі клітини, проведіть простий тест в домашніх умовах:

- Наклейте шматочок прозорого скотчу на лоб;

- Акуратно потріть і зніміть;

- Якщо на скотчі є шматочки омертвілої шкіри, значить, вам потрібен пілінг!
 

Які проблеми зі шкірою вирішує пілінг

Висипання на шкірі (прищі і акне)

Відлущування – головна процедура в догляді за шкірою, яка постійно страждає від прищів і акне. Видаляючи сухі омертвілі клітини шкіри за допомогою скрабу і очищаючи її м'якими відлущувальними засобами, ви допоможете їй краще справлятися з бактеріями, що викликають акне, які живуть в порах. Таким чином, запальні плями будуть зменшуватися, як і кількість висипань на шкірі.

Червоні і темні плями після акне

Як правило, висипання (як акне) тримаються 5-7 днів, але червоні і темні плями на шкірі після прищів можуть залишатися на тижні і навіть місяці. Як правило, ці мітки на шкірі залишаються в результаті її травмування і можуть навіть перетворюватися внарубці. Але хороші новини в тому, що вони пройдуть з часом, якщо регулярно робити пілінг. Найчастіше користуючись відлущувальними засобами (з гліколевою кислотою, саліциловою кислотою, ензимами і механічними скрабами), ви будете стимулювати зростання нових і здорових клітин шкіри, видаляючи пошкоджені. На додаток до скрабів можете користуватися продуктами на основі вітамінів Е і С, які допоможуть прискорити процес одужання шкіри.

Забиті пори

Так, це не запальні висипання, але чорні точки і маленькі білі прищики, горбки на шкірі також виглядають не дуже привабливо. Тут можна застосувати те ж саме правило, що і до серйозних висипань на шкірі: регулярне видалення відмерлих клітин шкіри допоможе позбутися зайвого жиру в її порах.

Гіперпігментація

Це коричневі плями на шкірі, які з'являються з віком, після вагітності, гормонального збою або просто через генетичну схильність. Згодом ці плями будуть все більш помітними. Пілінг допомагає боротися з ними, видаляючи пігментовані клітини і примушуючи їх знебарвлюватися. У поєднанні з відбілюючою косметикою (наприклад, з вітаміном С або гідрохіноном), пілінг допомагає прискорити процес відбілювання шкіри.

Сухість шкіри

Для сухої шкіри пілінг дуже важливий, особливо взимку. Зазвичай, коли шкіра стає сухою, ми налягаємо на більш жирні креми, щоб зволожити її. Але якщо у вас суха шкіра, значить на її поверхні є шар відмерлих сухих клітин, і ніяка кількість кремів не допоможе зволожити її. Замість цього робіть регулярний пілінг, щоб видалити сухі омертвілі клітини шкіри, а потім зволожуйте оновлену шкіру.

Груба шкіра

Єдиний спосіб моментально зробити шкіру м'якішою – це відлущування! Як тільки ви позбудетеся огрубілих мертвих клітин на шкірі, вона тут же стане набагато м'якшою.

Ознаки старіння шкіри

З віком природний процес відлущування відмерлих клітин шкіри сповільнюється, в результаті чого вони накопичуються на поверхні. Якщо ви будете робити регулярний пілінг, ваша шкіра виглядатиме набагато молодшою.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас