Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

М´які іграшки для малюків: що повинні знати батьки

М´які іграшки для малюків: що повинні знати батьки
 

Плюшеві ведмедики, зайчики і слоники такі милі! Але чи безпечні вони для малюка? – Так, така іграшка буде цілком безпечною для малюка, якщо правильно її вибирати. Якраз про те, як це зробити – далі в нашій статті.

У пошуках ідеальної іграшки для малюка, ми рекомендуємо відразу звернутися на сайт https://vseceni.ua/ct/7161/?fo=14517, де зібрані пропозиції від безлічі інтернет-магазинів з порівнянням цін і відгуками. Але на що ж конкретно звернути увагу, якщо ви купуєте м'яку іграшку для маленької дитини?

Як вибрати безпечну м'яку іграшку для малюка

Уважно перевірте очі і носик іграшки. Відмовтеся від покупки, якщо очі і ніс зроблені з ґудзиків або окремо приклеєні або пришиті (в загальному, якщо їх можна відгризти). Те ж саме стосується і одягу, аксесуарів і іншого декору. Загалом, правило просте: не підходять іграшки з будь-якими детальками, які в підсумку можуть опинитися у дитини в роті.

Остерігайтеся проводів. Перевірте вушка, лапки, хвостик і тіло іграшки на наявність будь-яких проводів і електроніки всередині. Адже навіть якщо дроти і електроніка заховані усередині іграшки, є ймовірність, що один проводок вискочить з хутра і може нашкодити дитині.

Зверніть увагу на наявність мотузочок і шнурків. Сюди відносяться і волосся, і стрічки, і вії, і шнурівки довше 15 см – все це потрібно зняти або не купувати таку іграшку.

Перевірте якість пошиття іграшки. Шви повинні бути рівними і міцними, щоб утримати наповнювач там, де йому місце – всередині!

Переконайтеся, що іграшку можна прати. Давайте зізнаємося чесно, милі плюшеві друзі можуть дуже швидко стати не такими милими (ми говоримо про бруд, пил і мікроби). Тому ваш найкращий вибір – іграшка, яку можна легко випрати і висушити. Що в цьому випадку робити з ведмежам, з яким малюк не хоче розлучатися навіть на хвилинку? – Купіть два однакових, і періть їх по черзі.

І ще пара корисних порад:

- Крім мікробів і бруду м'які іграшки накопичують на собі пилових кліщів, які можуть спровокувати алергію і астму. Щоб мінімізувати цей ризик, періть і сушіть м'які іграшки малюка регулярно, потім прибирайте в пластиковому пакеті на ніч в морозилку.

- Не кладіть м'які іграшки в ліжечко. Звичайно, малюк, сплячий в ліжечку з м'якою іграшкою – це дуже мило! Але це сильно збільшує ризик удушення або СРДС. Тому нехай малюк грає з плюшевим другом за межами ліжечка.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас