Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Поради експертів: як розмістити острів на маленькій кухні?

Поради експертів: як розмістити острів на маленькій кухні?
 

Стильні та функціональні, кухонні острови можуть стати неймовірно вдалим рішенням. Крім того, що острівець може стати родзинкою вашої кухні, якщо його добре спланувати, він додасть робочого простору і місця для зберігання посуду і кухонного начиння, якого завжди так не вистачає. Крім того, острівець може і замінити стіл.

З іншого боку, якщо кухня невелика, а острів спроектований неправильно, він буде заважати і захаращувати дорогоцінний простір. Як же зрозуміти, чи поміститься острівець на вашій кухні? Для вас ми зібрали найкорисніші та найпрактичніші поради експертів.

Ви можете вибрати свій розмір

Не думайте, що якщо у вас малогабаритна кухня, острівець на ній ніяк не поміститься. Сьогодні ви можете замовити острівець навіть для самого обмеженого кухонного простору. Крім того, його можна зробити на коліщатках і виставляти або прибирати під стінку в міру необхідності.

Визначте, скільки у вас є вільного простору

Якщо ви хочете встановити кухонний острів, вам потрібно врахувати, скільки людей живе в квартирі, а також розмір самої кухні. Адже вам потрібно не тільки виділити місце під острівець, а й залишити вільний простір між ним і сусідніми стінами/меблями, щоб можна було вільно ходити по кухні. В ідеалі ширина проходу між острівцем і стіною або кухонним гарнітуром повинна бути 1м, але хоча б необхідно залишити 80 см.

Подумайте про безпеку

Вона полягає в тому, що всі двері, дверцята шафок і ящики повинні відкриватися вільно, особливу увагу приділіть посудомийці, так як її дверцята, як правило, висуваються вперед.

Кухонний острів для малогабаритної кухні

Кухонні острівці виконуються на замовлення, і можуть бути різних форм і розмірів. Проте, мінімальний рекомендований розмір острова повинен бути не менше 1м х 1м. Навколо нього має бути мінімум 0,8 м вільного простору. Тільки так ви почуватиметься на кухні комфортно.

Зробіть кухонний острів багатофункціональним

Якщо ви сплануєте свій острівець так, що він буде служити і шафкою, і столом, і робочою поверхнею, цей квадратний метр (або пара квадратних метрів) допоможуть заощадити купу вільного простору.

Подумайте про півострів

Також розгляньте можливість установки півострова на кухні замість повноцінного острівця. Він може виконувати ті ж самі функції, що і острів, але буде закріплений з одного боку біля стіни. Це більш компактне рішення, так як, принаймні, з одного боку острівця вам не доведеться залишати вільний простір, якого і так не вистачає на маленькій кухні.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас