Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

ТОП-5 порад про важливість споживання води для вдалого старту нового навчального року

ТОП-5 порад про важливість споживання води для вдалого старту нового навчального року
 

Асоціація виробників мінеральних та питних вод України вітає всіх школярів та їхніх батьків зі стартом нового навчального року! Початок осені – це період входження дітей до режиму, повернення до ранніх підйомів, виконання домашніх завдань і шкільних активних буднів. Експерти Асоціації розробили рекомендації щодо вдалого шкільного старту та легкого переходу з літнього режиму на розмірений осінній графік.

У період підвищеної активності, який у школярів розпочинається 1 вересня і триває аж до кінця весни, споживання чистої води менше норми може спричинити млявість, підвищену сонливість та знизити розумову активність дітей. Саме тому батьки маленьких учнів повинні потурбуватися про те, щоб їхня дитина споживала достатньо природної негазованої води щодня.

Кількість рідини, яку потрібно отримати дитині, змінюється залежно від віку, раціону харчування, самопочуття, вологості повітря, фізичних навантажень тощо. Експерти Асоціації виробників мінеральних та питних вод України дотримаються думки, що на кожен кілограм маси малюка необхідно мінімум 30 мл рідини. Отже, якщо четвертокласник в середньому важить 31 кг, то його мінімальний показник випитої води – 930 мл.

Важливо пам’ятати! У зазначену норму не входять солодкі води та соки, сокові нектари, солодкі йогурти, адже вони містять мало корисних мікроелементів, натомість – мають велику кількість цукру, що негативно впливає на дитячий організм.

Зацікавити дитину пити воду – зовсім неважко, а вироблення звички до споживання рідини оздоровить вашого сина чи доньку та зменшить ризики виникнення низки захворювань. Якщо захотіти, це заняття може стати відмінним інтерактивом для школяра та зміцнити всю родину.

Пропонуємо батькам маленьких школярів скористатися лайфхаками, які допоможуть привчити дитину пити воду:

• Поясніть дитині, що тепер кожного ранку та вечора перед тим, як почистити зуби, необхідно випити склянку чистої води. При цьому не забувайте робити це разом з нею. Адже діти повторюють поведінку і звички батьків у харчуванні та у виборі напоїв.

• Потурбуйтеся, щоб у рюкзаку школяра постійно була маленька пляшечка з водою. Можете подарувати її своїй дитині з нагоди початку шкільного періоду. Така пляшечка буде постійно приваблювати дитину і, тим самим, спонукати до пиття води на перервах у школі. Так, дитина зможе пити воду, коли матиме необхідність, при цьому зменшиться її бажання витратити кишенькові гроші на солодкі напої.

• Відразу після школи запропонуйте дитині попити. День школярів настільки насичений подіями та потребує великої акумуляції енергії, що навряд малюк відмовиться від пропозиції.

• Готуйте для школяра перші страви. Супи не лише корисні для здорового травлення, крім того, вони є відмінним джерелом рідини.

• Завжди залишайте пляшку з питною водою на робочому столі, де дитина виконує домашнє завдання.

Тож контролюйте водний баланс своїх малюків, щоб вони завжди почувалися бадьорими та мали достатньо енергії пізнавати світ!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас