Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Пиріг зі скарбами

Дитяча казка: Пиріг зі скарбами
 

Незабаром принцеса Теодора мала святкувати день народження. Її батько король хотів відзначити цю подію урочисто і запросив на свято принцес та принців з різних країн. По-перше, король вважав, що Теодорі буде приємно святкувати у такому колі. А по-друге, він сподівався, що так його донька зможе обрати собі нареченого серед іноземних принців. А щоб скласти незабутнє враження про своє королівство, батько король розпорядився спекти до дня народження доньки незвичайний пиріг.

- Приготуйте до святкового столу пиріг зі скарбами! – сказав він королівським кухарям.

Весь день кухарі шукали рецепт цього пирога, але в жодній книзі не знайшли.

- Ми вміємо пекти смачні пироги з яблуками, з капустою, з маком та багато інших. А ось про пиріг зі скарбами ніхто з нас не чув, - доповіли кухарі королю.

Король не на жарт розсердився, адже до дня народження залишався всього один день. Тоді він зробив оголошення на все королівство:

- Хто з пекарів спече найкращий пиріг зі скарбами до святкового столу, тому я подарую власну пекарню, - пообіцяв король.

Наступного дня біля королівського палацу стояли три пекарі, які принесли свої пироги.

Перший пиріг був схожий на замок з баштами, на верхівках якої височіли алмази. Король роздивився пиріг, скуштував трохи та сказав:

- Хоч цей пиріг і красивий, але не надто смачний.

Другий пиріг був зроблений у вигляді озера, на якому плавали лебеді та лілії, а одного з лебедів обіймала фігурка прекрасної дівчини.

- Цей пиріг красивий, але де ж тут скарби? – запитав король. Але тільки-но поклавши маленький шматочок до рота, він голосно закричав. Виявляється, в тісто пекар поклав шматочки золота. Король ледь зуби не зламав. «Забирайте свій пиріг подалі!», - розлютився король.

Залишався останній пиріг. Виглядав він як звичайний пиріг. Тому король засмутився, але все ж вирішив скуштувати. Щойно він поклав до рота маленький шматочок, на його обличчі з’явилася посмішка.

- Це найсмачніший пиріг, який я куштував за все своє життя. А, повірте, в житті я зів ду-у-же багато пирогів, - сказав король. - Але де ж тут скарби?

Пекар на ім’я Леон, що приніс цей пиріг, посміхнувся та відповів:

- Цей пиріг сам є скарбом. Адже щоб створити його, я зібрав стародавні рецепти пирогів з усього королівства, а потім використав найкраще з кожного з них. Мельник дав мені борошно найвищої якості. Фрукти та ягоди для начинки збирала моя бабця, яка дуже любить всю вашу королівську родину. Мої друзі-пекарі замішували тісто, вкладаючи в нього часточку своєї доброї душі. А потім я випікав пиріг та приніс до вас, уявляючи, як він буде прикрашати свято прекрасної принцеси Теодори. Найкращі традиції та щира людська любов є головними скарбами цього пирога.

Того ж вечора пиріг стояв на святковому столі. Гості принцеси в один голос говорили, що нічого смачнішого ніколи не куштували. Тож, королю вдалося залишити гарне враження про своє королівство. Та й гідний наречений для Теодори знайшовся. Щоправда, ним став не іноземний принц, а Леон. Молоді люди так сподобалися один одному, що незабаром одружилися. А в пекарні, яку король подарував Леону, тепер з любов’ю пекли найсмачніші пироги, хліб та булки за кращими рецептами, яким ласували мешканці всього королівства.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.

Дитяча казка: Дракончик Дро та морозиво

«Морозива багато не буває», - міркував дракончик на ім’я Дро, доїдаючи восьмий кілограм холодних ласощів.

Ой, як же він помилявся! Приємне відчуття від смаку змінилося неприємним усвідомленням, що тепер у дракона зовсім не виходить випускати вогонь з пащі. І горло нестерпно боліло.