Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чи поміститься острів на вашій кухні: як правильно розрахувати розміри кухонного острова

Чи поміститься острів на вашій кухні: як правильно розрахувати розміри кухонного острова
 

На Заході кухонні острови – річ звична і стандартна, у нас же цей тренд тільки набирає популярності. Але проблема в тому, що на деяких кухнях може просто не вистачити місця для такого рішення. Як же дізнатися, чи поміститься острівець на вашій кухні, і якого розміру кухонний острів ви можете собі дозволити?

Кухонний острів – це не тільки дуже зручно, але й стильно: він здатний естетично перетворити кухонний простір. Крім того, острівець або півострів – це ще й дуже практичне рішення для кухні: всередині нього можна обладнати додаткові ящики для зберігання посуду, а на ньому – не тільки готувати, але і їсти, якщо поставити поруч барні стільці або крісла.

Так, острівець безперечно вартий того, щоб знайти під нього місце на кухні. Тепер питання в тому – скільки ж місця потрібно кухонного острову?

Розраховуємо розміри кухонного острова

Острівець може стати серцем вашої кухні, але ви повинні правильно розрахувати його розмір. Занадто маленький, і він не принесе користі, занадто великий, і ви не зможете вільно пересуватися по кухні. Ось чому так важливо правильно розраховувати розмір кухонного острова.

Якої висоти повинен бути кухонний острів?

Якщо ви плануєте використовувати острівець для приготування їжі, в цьому випадку експерти рекомендують висоту 90-100 см. За таким островом ви зможете і їсти, якщо купите не звичайні, а більш високі стільці типу барних. Якщо ж ви плануєте саме їсти за острівцем, як за столом, зупиніть вибір на висоті в 100-110 см і поставте поруч барні стільці або крісла – в цьому випадку вам буде сидіти за ним максимально комфортно.

Якої довжини має бути кухонний острів?

Більшість островів мають довжину 60-100 см. Але якщо вам потрібно більше місця для готування або сніданків-обідів-вечерь, можна зробити острівець і побільше. Якщо Ви плануєте вбудувати плиту або мийку в кухонний острів, фахівці рекомендують довжину близько 2 метрів.

Якої ширини повинен бути кухонний острів?

Мінімальна рекомендована ширина острівця – 60 см. При цьому з кожної сторони навколо нього має залишитися по 80-100 см вільного простору, щоб вам було зручно ходити по кухні. І цей простір не повинен бути зайнятий стільцями.

І ще кілька корисних порад

• Кухонний острів може бути дуже містким сховищем для посуду або кухонної техніки! В якості основи острова поставте дві кухонні шафи спинками одна до одної, і у вас з'явиться купа місця для зберігання кухонного начиння.

• Дворівневий кухонний острів також може бути дуже практичним рішенням: нижчу поверхню можна використовувати для приготування їжі, а на верхньому рівні можна їсти. Для цього беруться дві шафки різної висоти.

• Якщо ви багато готуєте, острівець з додатковою мийкою або варильною поверхнею може стати для вас ідеальним варіантом.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас