Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяче оповідання: Скільки лап у друга?

Дитяче оповідання: Скільки лап у друга?
 

Ваня майже ціле літо провів у бабусі за містом, і тільки в кінці серпня повернувся додому: адже скоро до школи. Та не один приїхав Ваня – з ним було маленьке цуценя пісочного кольору з веселими очима-ґудзиками і неслухняним хвостиком.

Коли хлопчик в перший раз вийшов з цуценям на прогулянку, друзі Вані оточили їх та закидали питаннями. «Це тепер твій собака?», «А як його звуть?», «А де ти його взяв?», «А якої він породи та чи великим виросте?», - запитували діти, випереджаючи один одного від цікавості.

Ваня розповів, що його собаку звуть Персик, і цей собака – хлопчик. Розповів, що він привіз Персика з села. У бабусиної собаки Зайки народилися цуценята, і батьки дозволили йому забрати одного з них в місто. Ваня розповів, що Персик – безпородний собака, і, напевно, виросте не дуже великим, якщо пішов у маму Зайку.

Кожен день, вранці та ввечері Ваня гуляв з Персиком у дворі, сам доглядав за цуценям, годував його, грав з ним. І навіть, коли почалися заняття в школі, хлопчик встигав дбати про свого Персика та грати з ним. Друзям Вані теж подобалося грати з цуценям, а Персик був радий, і, здавалося, посміхався кожному.

Якось до Вані прийшов його однокласник Максим. Він пограв з Персиком та сказав:

- Ваню, мені дуже подобається твій собака. Подаруй Персика мені. А тобі з села ще привезуть цуценя. Будь ласка, ми ж з тобою друзі!

Ваня здивувався такому проханню і відповів:

- Ну що ти, Максиме! Ти, звичайно, мій друг, але і Персик мій друг теж. Як же я можу його комусь подарувати? Адже я ж не можу подарувати тебе, а натомість завести іншого друга?

Максим засміявся:

- Ваню, але я ж друг-людина, а Персик – собака, у нього чотири лапи. Ти ж сам казав, що у твоєї бабусі живе ще цілих п'ять таких самих чотирилапих цуценят.

Ваня подумав трохи і відповів:

- Максиме, друзів не можна дарувати, і неважливо, скільки у нього лап. Друзями потрібно дорожити, допомагати їм, бути вдячними за їх допомогу, друзів не можна зраджувати. Я бачу, що ти полюбив мого Персика – так приходь до нас в гості й грай з ним. А хочеш, я попрошу тата, щоб він привіз для тебе цуценя з селища? Якщо твої батьки не проти. І буде в тебе свій чотирилапий друг-цуценя.

- Хочу! Хочу! – рад сно закричав Максим, а потім став серйозніше. – Батьків я переконаю. Обіцяю, я буду про нього піклуватися.

Вже через тиждень у Максима теж з'явилося цуценя. Воно було дуже схоже на Персика, але навколо правого ока його шерсть була коричневого кольору. Максим відразу вигадав цуценяті ім'я – Пірат.

Тепер найдружніша компанія у дворі – двонога і чотирилапа. Це Ваня, Максим, Персик і Пірат.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Надзвичайний Жако

Одного дня у міському парку з’явився дивний птах. Сірий, але не голуб. З великим дзьобом, та не ворон. З червоним хвостом, однак не півень.

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Дракончик Дро та морозиво

«Морозива багато не буває», - міркував дракончик на ім’я Дро, доїдаючи восьмий кілограм холодних ласощів.

Ой, як же він помилявся! Приємне відчуття від смаку змінилося неприємним усвідомленням, що тепер у дракона зовсім не виходить випускати вогонь з пащі. І горло нестерпно боліло.