Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як ворожать на Хеллоуїн

Як ворожать на Хеллоуїн

Хеллоуїн буквально весь просочений магією і містикою. З давніх-давен, ще з часів кельтів і друїдів в цей день було прийнято гадати. Так, в стародавні часи кельтські дівчата підкидали в багаття пари каштанів. Якщо каштани згорали разом дотла, то і дівчині жити з коханим в дружбі і злагоді, а якщо розкотяться каштани в різні боки, то і шляхи їхні розійдуться.

Безліч ворожінь і повір'їв пов'язано саме з вогнем. І це не дивно, адже вогонь, розпалений друїдами в дубових гаях, вважався оберегом від нечистої сили, і кожен намагався взяти хоча б вугіллячко собі в будинок і розпалити ним камін. Тоді передбачалося, що весь рік злі духи обходитимуть цей будинок стороною.

Сьогодні мало у кого є камін в будинку, та й де знайдеш друїдів, що розпалюють багаття. Але і зараз багато хто вірить, що лише вогонь здатний відігнати злих духів, і тому на всю ніч залишають запалену свічку на вікні. Не варто залишати відкритими вікна і двері, так ви запрошуєте нещастя в будинок.

Гадали також і на плющі. В основному всі гадання, пов'язані з плющем, є любовними. Наприклад, дівчина, щоб впізнати свого судженого, повинна була зірвати листок плюща і покласти в кишеню так, щоб ніхто не бачив. Перший, кого вона зустрічала після цього, і був її нареченим.

Листя плюща також кидали в багаття і дивилися: якщо листя на розігрітому повітрі спрямовувалося один до одного, то загадані дівчина з хлопцем одружаться, а якщо розліталися в сторони, то і любов молодих скоро закінчиться розлученням.

Ще одне повір'я твердить, що вийшовши в ніч всіх святих на перехрестя, потрібно вслухатися в завивання вітру. Вітер здатний донести шепіт духів про майбутні події наступного року. А інший міф говорить, якщо вночі вийти на перехрестя і пройти його задом наперед, то можна зустріти справжню відьму. Тільки ось, чим обернеться така зустріч, не знає ніхто.

А ось ірландці щиро вірять, що почувши шепіт або кроки за спиною, ні в якому разі не можна обертатися. Так крокує смерть. Якщо не витримаєш і обернешся, то незабаром вона тебе забере.

На смерть і здоров'я ворожили і біля багаття. Кожен, хто сидів у колі біля багаття, залишав на своєму місці камінчик. Камінці, що лежать навколо багаття, повинні утворювати рівне коло. Потім всі розходилися по домівках, а зранку приходили перевіряти. Той, чий камінчик був підсунутим ближче до багаття, повинен був скоро захворіти, а той, чий пропав – піде з життя.

Гадати в Хелловінську ніч можна не тільки на суджених і смерть, але і на що завгодно. Наприклад, дізнатися, скільки буде дітей, можна капнувши яєчний білок в склянку з водою. А ще можна загадувати бажання стоячи перед дзеркалом. Найголовніше – дивлячись в дзеркало, уявити, що бажання вже втілилося в життя, і тоді неодмінно так і буде.

Ще одним символом ворожінь на Хеллоуїн є яблуко. З яблука зчищають шкірку, і чим довшою вийшла стрічка шкірки, тим довше проживеш. Також зчищену шкірку кидали в багаття, і по тому, як вона скривлялася, намагалися визначити початкову літеру імені судженого.

Самим веселим ворожінням було ворожіння на майбутнє весілля. У тазик з водою опускали яблуко, і тій дівчині і тому хлопцю, хто зуміє відкусити шматочок яблука без допомоги рук, судилося одружитися в прийдешньому році. А ще можна було опівночі сісти перед дзеркалом голяка з яблуком в руці, і тоді в відображенні побачити судженого.

Стародавні кельти вірили, що яблука пов'язують людей з богами. І якщо ви сильно чогось хочете, тоді, лягаючи спати в ніч з 31 жовтня на 1 листопада, не забудьте загадати бажання і покласти яблуко під подушку. Як прокинетеся вранці, яблуко потрібно обов'язково з'їсти, тоді бажане точно збудеться.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас